banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi PKK haber Sanlıurfa Cumhurbaşkanı

Burası Antalya değil Halfeti VİDEO

Birecik Barajı'nın kurulması ile ilçe, 12 yıl önce baraj altında kalırken, oluşan göl ise Halfeti'yi dünyanın sayılı turizm beldelerinden biri olmaya aday yaptı.

 

FIRAT'TA MAVİ TUR

Yazın gelmesi ile eski Halfeti yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken, su üzerinde dubalarda canlı müzik eşliğinde yemekler yeniliyor. Yarım saatte bir dubalara yaklaşan mavi turlarla tekne gezisi yapılıyor.

Halfeti’de kimi tekne ile tura çıkarken, kimi de balık tutmayı ihmal etmedi. İkinci kez Halfeti’ye geldiğini belirten Cengiz Durgun; “Doğa, deniz ve huzurun birleştiği müthiş bir yerdir. İnsan buralara doyamıyor” dedi.

SU ALTI MÜZESİ

Bilindiği gibi Atatürk Barajının yapılması ile birlikte Halfeti sular altında kalmış, ilçe başka yere tanışmıştı. Halfeti’de Türkiye’nin ilk su altı müzesi kurulacak.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.