banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bu saldırı Müslüman halkımıza yapılmıştır


ŞANLIURFA- Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde bulunan bir medreseye silahlı saldırı yapılmıştı. Saldırıyı telin eden HÜDAPAR Şanlıurfa İl Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı. Yazılı yapılan basın açıklamasında, “bu saldırı medreseye değil, bizatihi Müslüman halkımıza yapılmıştır. Halkın inanç ve değerlerine saygı göstermeyen bu karanlık çevreler, bu saldırı ile İslam’a ve dini değerlere olan düşmanlıklarını açıkça ortaya koymuşlardır. Sadece İslami ilimlerin öğretildiği bir medreseye yapılan saldırı asla kabul edilemez. Hiç kimse bunun izahatını yapamaz” denilerek şu ifadelere yer verildi.
“Müslümanlara olan düşmanlık konusunda bu günkü karanlık kesimin, medreselere saldırısı kabul edilemez. Herhalde İslam ve Kur’an düşmanları, medreselerin halkımızın İslam’a olan bağlılıklarında etkin rol oynadığının farkındadır ki, artık bu mübarek yerleri de hedef alıyorlar. Allah Teâlâ’nın rızasını kazanarak ebedi olarak cennette yaşamaya talip olan bu ilim talebelerini hazmedemeyen bu çetelerin saldırısı, İslam’a olan kinlerinin ne derece büyük olduğunu açıkça ortaya koyuyor” denilen açıklamanın devamında saldırıyı gerçekleştirenlerin,  “İslami dernek ve partilere yönelik gerçekleşen saldırıların sebebi, siyasi değil, İslam’a ve halkımızın değerlerine karşı olan kin ve nefretlerinden ve Bölgenin İslami değerlerine olan bağlılığını hazmetmemelerindendir. Hedef, Kur’an ve İslami değerlerimiz ise, o değerlerin asıl sahibi olan biz Müslümanlar, bu menfur saldırıların son bulması için elimizden gelen tüm çabayı ve İslami sorumluluğumuzu yerine getirmek için gerekli tepkiyi dile getirmeliyiz.
Tüm STK ve İslami toplumun önderleri olan Âlim, Şeyh ve Mollalarımızı gerekli tepkilerini ortaya koymaya davet edilen açıklamada, “Bu saldırıları kabul edilemez olduğu belirtilerek en yüksek perdeden şiddetle kınıyoruz denildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.