banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Bu kez gerçekleşecek gibi! Karakoyun Fırat’a kavuşuyor

Müslüm AKTÜRK'ün haberi...
Şanlıurfalıların büyük hayali, önümüzdeki yıl gerçekleşiyor ve Fırat Nehri, Karakoyun Deresi’ne akıtılıyor.

Şanlıurfalıların yıllardan büyük hayali olan ve siyasetçilerin vaatleri arasında en önemli yeri alan Fırat Nehri’nin Karakoyun Deresi’ne akıtılması projesi nihayet gerçekleşiyor.
Edinilen bilgiye göre, ŞUSKİ (Şanlıurfa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülmekte olan projenin 2019’un Eylül ayında bitmesi bekleniyor. Yetkililer, Fırat’ı Karakoyun Deresi’ne akıtma projesinde KDV hariç 4 milyon 180 bin TL’yi Valilik Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından kullanıldı. İl Özel İdare tarafından 6 milyon 800 bin harcandı ve yine 5 milyon TL’ye çelik-CTP boru malzeme alınarak (halen depolama sahasında mevcut olup döşenmeye devam edilen) KDV dahil 13 milyon TL kullanıldı. Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 7.5 milyon TL bedelli yeni bir ihale yapılarak 2019’un 9’uncu ayında projenin bitirilmesi hedeflendi.
Proje kapsamında OSB, Besi OSB, Gıda OSB ve 17 kırsal mahallenin içme suyu ihtiyacının karşılanması gerçekleşecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nk 5 yıl önce

Haber kaynağı ne acaba