banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Bölge Genel Sekreterleri Harran Üniversitesinde Toplandılar

 

Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Anfisinde gerçekleştirilen çalıştaya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, ÜNYÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Gümüş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan,  Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar,  Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer alan 23 Üniversitenin Genel sekreterleri Dekanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞANLIURFA MÜBAREK BİR ŞEHİRDİR

Programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın,  Şanlıurfa’nın mübarek bir şehir olduğunu söyleyerek; “Sizleri Peygamberler şehrinde, Şanlıurfa’da misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. İnşallah Şanlıurfa’mızı radyodan, televizyondan değil de, gerçekte ne denli mübarek bir şehir olduğunu, misafir perver ve sıcakkanlı insanlarıyla ne kadar güzel bir şehir olduğunu kendiniz göreceksiniz. Kendi memleketinize döndüğünüzde bizim elçilerimiz olmanızı diliyorum” dedi.

Burada toplanma amacımız, kurumsallığı toplum olarak benimsememiz ve hayatımıza yerleştirmemiz içindir diyen Prof. Dr. Taşlatın; “Bizim ruhumuzda fedakârlık var. fakat kurumsallıkta üzerimize düşeni yapmıyoruz. Bir işi hakkıyla ve güzel bir şekilde yaparsak o iş üstüme kalır mantığıyla hareket etmemeliyiz. Evinde fedakâr olan, sofrasını gönlünü her türlü misafire açan fedakâr insanlarımız aynı fedakârlığı çalıştığı devlet kurumunda da yapmalı. Çok çalışacağız. İş üzerimize kalır mantığıyla hareket etmeden kurumsal yapıya uyarak fedakârane çalışacağız. Bu amaçlarla yapılan bu çalıştayın hepimize yaralı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

BİZLERE ÇOK ÖNEMLİ FAYDALAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM

Çalıştayın öneminden bahseden ÜNYÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Gümüş şöyle dedi; “ Yapmış olduğumuz çalıştay, tüm katılımcılarımıza ve bizlere çok önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. Biz üniversite mensupları, ülkemiz ve insanlığın gelişimi için çok önemli bir mesleği icra ediyoruz. Üniversite Yöneticileri Derneği ve Harran Üniversitesi olarak düzenlemiş olduğumuz “Üniversiteler Arası İyi Uygulamalar” çalıştayını siz değerli genel sekreterlerimiz için iyi bir bilgi alış verişi, tecrübe paylaşımı platformu ve Üniversitelerimiz arasında iletişimi geliştirme ortamını oluşturacağını temenni ederim. Bu çalıştayda emeği geçen ve ev sahipliğini yapan Harran Üniversitesi Rektörümüze teşekkür ederim” diye belirtti. 
 

GÜÇLÜ BİR ÜNİVERSİTE, GÜÇLÜ BİR İDARİ YAPIYA BAĞLIDIR

Programın ev sahibi Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdul Halim Dündar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Harran Üniversitesi olarak böyle bir çalıştayı düzenlemenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu çalıştayın burada yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelişen ve birbirine entegre olan dünyamızda, üniversiteleri de birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Üniversitelerin birbiriyle ilişkilerini güçlendirmeleri, üniversitelerin gelişimine ciddi manada katkılar sunacaktır. Genel sekreterler üniversitelerde önemli idari unsurdur. Rektörlerin akademik ve idari personel başarısındaki etkenlerden biri genel sekreterlerin bilgi birikimi, donanımı ve tecrübesidir. Üniversitelerin idari personel kalitesini ve verimliliğini arttırmak, huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak biz genel sekreterlerin görevidir. Güçlü bir üniversite, güçlü bir idari yapıya bağlıdır. Sizleri Peygamberler şehri Şanlıurfa’da, Hz. İbrahim’in misafir perverligi ile ağırlamayı ümit ediyorum” diye konuştu.

23 üniversiteden davetlinin katıldığı Çalıştay iki gün boyunca çeşitli konularda sunumlar yapıldı. Çalıştay,  genel değerlendirme toplantısı ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.