banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

BM'den sonra en büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatıdır

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne katılan konuk heyet başkanları onuruna Dolmabahçe Sarayı’nda bir akşam yemeği veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah bu zirve hepimiz için yeni bir dönemin başlamasına vesile olur. Bu zirveyle birlikte, akan kanı ve gözyaşını bir nebze de olsa azaltabilme niyetindeyiz." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne katılan konuk heyet başkanları onuruna Dolmabahçe Sarayı’nda bir akşam yemeği verdi.

Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda düzenlenen yemeğe gelen davetliler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından mehter takımı eşliğinde karşılandı.

52 ülke temsilcisinin eşleri ile birlikte katıldığı yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Adalet ve barış için, birlik ve dayanışma temasıyla düzenlediğimiz zirvede, alacağımız kararların İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Kararları vermek kadar, onları layıkıyla uygulamak da önemlidir. Bu zirveden en büyük beklentimiz, tüm dünyadaki Müslümanlara İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde oldukları mesajını verebilmektir. Hedefimiz, tüm İslam aleminin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamaktır. İnşallah bu zirve hepimiz için yeni bir dönemin başlamasına vesile olur. Bu zirveyle birlikte, akan kanı ve gözyaşını bir nebze de olsa azaltabilme niyetindeyiz."

İslam ülkeleri arasında daha iyi bir diyalog ortamının oluşmasına hizmet edebilme gayesiyle yola çıktıklarını söyleyen Erdoğan, farklıkları değil, ortak paydaları ön plana çıkarmamız gerektiğini vurgu yaptı.

"Zor ve sancılı bir dönemden geçiyoruz"

Erdoğan, "İslam ülkelerinin küresel refahtan layık oldukları payı alabilmeleri için gerekli adımları atabilmeleri azmiyle bir arada bulunuyoruz. Önümüzdeki sorunlar büyüktür. Çok ciddi meselelerle mücadele ediyor, zor ve sancılı bir dönemden geçiyoruz. Ancak hiçbir zaman ümidimizi kaybedemeyiz. Biz Müslümanların anlayışında, yeisin, karamsarlığın asla yeri olamaz. Her imtihan iyi değerlendirildiğinde, aynı zamanda bir imkandır, bir fırsattır. İ üyesi ülkeler olarak, göstereceğimiz dayanışma bizleri bugünden çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Bunun için yapmamız gereken şey, her alanda çok çalışmak, dayanışmayı artırmak, kardeşliğimizi perçinlemektir. Ayrıca, bilime, teknolojiye, iyi eğitime, yani geleceğe, gelecek nesilleri yatırım yapmaktır. Adaleti ve barışı hem içeride, hem dışarıda hakim kılmaktır. Hepimiz kendimiz ve vatandaşlarımız için daha huzurlu, daha mutlu, daha adil bir dünya arzu ediyoruz. Ben bu zirvenin daha müreffeh, daha huzurlu, barış ve dayanışma içindeki İslam alemine katkı sağlamasını arzu ediyorum. Dönem Başkanlığımız süresince de bu uğurda gece gündüz çalışacağız." diye konuştu.
Yemek sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili temaslar kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.