banner2
Öne Çıkanlar Bünyamin Balat hac 1915 Çanakkale Rabia Osmangazi Anadolu Lisesi

Bizbize Yeteriz Kampanyasında Toplanan Para Miktarı Ne Kadar Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çağrısı ile başlattığı milli dayanışma kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.

TOPLAM BAĞIŞ MİKTARI

Merkez Bankası'nın 100 milyon lira ile destek verdiği kampanyada 4 günde 1 milyar 60 milyon 728 bin 478 lira yardım toplandı. 2 milyon 992 bin 669 kişinin Kısa mesajla katıldığı kampanyada toplanan yardımlar bizbizeyeteriz.gov.tr Sitesi aracılığıyla günlük olarak şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılıyor.

Konu ile ilgili olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Biz bize yeteriz Türkiyem diyerek başlattığımız bu kampanya için aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bir yardım hesabı açıldı" dedi.

Bizbizeyeteriz Türkiyem mesajıyla milli dayanışma kampanyasının startını Başkan Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Kampanyaya destek çığ gibi büyüdü siyaset bankalar iş dünyası eğitim camiası sanatçılar ve halktan destek yağdı 4 günde Birliği dayanışma kampanyasında 1 milyar 60 milyon 728 bin 478 lira bağış toplandı. yapılan bağış miktarına ilişkin son bilgileri iletişim Başkanlığı duyurdu.

MERKEZ BANKASINDAN REKOR BAĞIŞ GELDİ

Kampanyaya En büyük desteği Merkez Bankası verdi. Merkez Bankası yaptığı 100 milyon liralık bağış ile listenin başında yer aldı. listenin İki sırasında 62 milyon 300 bin lira Ziraat Finans grubu yer alırken, bunu 56 milyon lira ile Türkiye Halk Bankası a.ş. ve 50 milyon lira bağışla Türkiye Vakıflar Bankası takip etti.
SMS kampanyasına 2 milyon 992 bin 669 kişi katıldı ve kişi başı 10 lira bağışta bulundu. şeffaf bir şekilde günlük olarak bizbizeyeteriz.gov.tr adresinden paylaşılıyor.
Toplanan bu yardımlar devlet eliyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtilmişti.

Kaynak: balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.