banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bisiklet sürücülerine ceza verildi

Batman merkez Diyarbakır Caddesi’nde yaya kaldırımı üzerinde bisiklet, motosiklet veya herhangi bir araç kullanan sürücülere, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından cezai işlem uygulanmaya başlandı.

Kent merkezinde özellikle Diyarbakır Caddesi’nde bulunan işlek kaldırımlar üzerinde araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulamasına başlandı. Batman’da ilk defa bisiklet sürücülerine verilen para cezası bisiklet sürücüleri başta olmak üzere herkesi şaşırttı. Bu uygulama kapsamda birçok sürücüye cezai işlem yapılırken birçok motosiklet trafikten men edildi.

Yapılan uygulama ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkilileri, “Batman’da ilk defa uygulanan bu uygulama yayaların güvenliği içindir. Uygulamada, yaya kaldırımın üzerinde bisiklet, motosiklet veya herhangi bir araç kullanan sürücülere 92 TL para cezası kesiliyor. Bu uygulamada yaya güvenliğini tehlikeye atan 70 bisiklet ve motosiklet sürücüsüne cezai işlem yapıldı. Yaklaşık 30 motosiklet trafikten men edildi.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan uygulama devam edileceği öğrenildi. (M. Sait Çelik – İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.