banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Kasayı açtılar para bulamayınca bakın ne yaptılar?

 

olay, Pazar günü gece saatlerinde ’e ait inşaat şirketine giren kimliği belirsiz 3 kişi çelik kasayı kırdı. Hırsızlar çelik kasada para bulamayınca işyerine ait iki adet dizüstü bilgisayarı çaldı.

Sabah iş yeri sahipleri iş yerinin açık olduğunu görünce içeriyi kontrol ettiklerinde çelik kasanın da açıldığını gördüler. Çelik kasada iki adet diz üstü bilgisayarın çalındığını fark eden işyeri sahibi Göçer, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisin işyerinde inceleme yaparak hırsızların yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

Bu anlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, işyerine ait güvenlik kamerası kayıtlarında, yüzlerini atkı ile gizlemeye çalışan 3 kişi iş yerinin önüne bir otomobil ile yaklaşıyor. Daha sonra araçtan inen iki kişi demir makası ile iş yerinin kilidini kestikten sonra araçlara biniyor. Bir süre araçta bekleyen hırsızlar daha sonra içeri girerek, iş yerinden aldıkları bilgisayarları alarak kayıplara karışıyorlar.

Yaşanan hırsızlık olayını İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan iş yeri sahibi Faruk Göçer, kendilerinin iş yeri ile birlikte aynı gece 8 iş yerinin daha açıldığını söyledi.

Son zamanlarda artan hırsızlıklar için yetkililerin gereken önlemleri alması çağrısında bulunan Göçer, “Pazar günü saat 22.20 sıralarında 3 tane genç geliyor. İlk önce işyeri darabasının anahtarını kırıyor. Daha sonra içeri girip içeride sağa sola bakıyorlar. Daha sonra bir şey bulamayınca dükkandan tekrar dışarı çıkıp içerideki çelik kasayı kırmak için çekiç getiriyorlar. Kasayı kırmaya çalışıyorlar. Kasanın üst kısmını açamıyorlar. Alt kısmını açıyorlar. Alt kısmında iki tane diz üstü bilgisayar vardı. Onları alıp götürüyorlar.”dedi.

Bizim işyerimizle birlikte 8 işyerine girip hırsızlık yapıyorlar

Göçer, “Daha çok geç bir saat olmamasına rağmen hırsızlar rahat bir şekilde insanların böyle hala sokaklarda olduğu bir saatte işyerimize girip hırsızlık yapıyorlar. Bu noktada ilk olarak toplum olarak ne kadar duyarsız olduğumuzu gösteriyor. Bu noktada aha fazla duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte bizim işyerimizle birlikte 8 işyerine girip hırsızlık yapıyorlar. Buradaki en büyük sebep cezaların caydırıcı olmamasıdır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Cezalar caydırıcı olmalıdır

İnsanların kalbine Allah korkusu yerleşmediği müddetçe bu tür vakıaların eksilmeyeceğine dikkat çeken Göçer, “Eğer hırsızlık olaylarının son bulunması isteniyorsa, ciddi tedbirler alınmalıdır. Bizim ilk olarak bu topluma İslam’ı kabul ettirmeliyiz. İnsanların kalbine Allah korkusu yerleşmediği müddetçe bu tür vakıalar eksilmez. Hatta her geçen gün artar. Her insanın başına bir polis dikemeyiz. Hırsızların yakalanması, onlara taviz verilmemesi ve yakalanan kişilerden davacı olunması lazımdır. Bununla birlikte cezalar caydırıcı olmalıdır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.