banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bingöl'de 'Suriyelilere Ensar olalım' kampanyası

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Bingöl Valiliği tarafından ‘Suriyeli kardeşlerimize Ensar olalım’ yardım kampanyası düzenlendi. 

Bingöl Valiliği koordinesinde, Bingöl Belediyesi ve Kızılay ile işbirliği içerisinde düzenlenen   ‘Suriyeli kardeşlerimize Ensar olalım’ yardım kampanyasının startı, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısı ile verildi.

Toplantıda basına konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, “ Malumunuz ülkemize komşu olan ülkelerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu yaşanan sıkıntılar zaman zaman ülkemize de aksediyor. Komşu ülkelerimizden canını ülkemize atan birçok insan var. İlimize de gelen sığınmacılar var. Geldiğimiz noktada Valilik olarak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 66 Suriyeli aileye 62 bin 300 TL nakdi, 8 bin 727,60 TL ayni yardım olmak üzere toplam 70 bin TL yardım gerçekleştirdik.” diye  belirtti.

“Süriye’li aileler kötü yaşam koşullarında hayatlarını sürdürüyorlar”

Suriyeli ailelerin  kötü yaşam koşullarında hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını belirten Vali Köşger,  “ Onlar için can güvenliği her şeyin önünde, yaşadıkları şartlara bakmıyorlar, canlarının güvende olmuş olmaları onlara kafi geliyor. Ancak biz farklı bir ülkeyiz. Yardıma ihtiyaç duyan, canlarını emniyete almak için zorunlu göçe tabi olan insanlara bizim kültürümüzde tarihte hep kucak açılmıştır. Onlar, ortak tarihi paylaştığımız, ortak kültürden geldiğimiz insanlar. Ülkelerinde yaşanan bir altüst oluş sebebi ile canlarını ülkemize, ilimize atmış durumdalar. Bizim de onlara daha uygun hayat koşulları sağlamamız lazım. Burada kaldıkları süre içerisinde bir gönül hoşluğu içerisinde kalıp, ülkelerindeki huzur, sükun tekrar hakim olup ülkelerine tekrar döndüklerinde de ülkemizin, kültürümüzün bir elçisi olarak, bizden duayla bahsetmelerini sağlamamız lazım. Zaman zaman bu eksikliği yaşıyoruz.” dedi.

Misafirimiz olan Suriyeli ailelere iyi davranmamız gerektiğini ifade eden Köşger, “Bazen milyar dolarları harcadığımız halde bir personelin, bir zabıtanın, bir polisin yani devleti temsil eden herhangi bir kişinin küçük bir vurdumduymazlığı, aymazlığı maalesef kafalarındaki Türkiye imajını bozuyor. Bu konuda duyarlılık geliştirmemiz lazım. Valilik olarak, Bingöl Belediyesi ve Kızılay   işbirliği yaparak bu ailelerin hayat koşullarını, yaşam şartlarını düzeltmek için bir aylık kampanya yürüteceğiz. Ama Bingöllü hemşerilerimizin de, Ensar duygusu içerisinde bu kardeşlerine yardım konusunda el atmalarını bekliyoruz. Bu kampanya ile kamuoyunun duyarlılığını arttırmaya çalışıyoruz. Alo 122 AFAD çağrı merkezi hattını bu kampanya süresince kullanacağız. Bu hattı arayarak vatandaşlarımız, her türlü yardımda bulunabilirler” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise yaptığı konuşmada,  “ Kamuoyunda yanlış oluşan bir kanıya dikkat çekmek istiyorum. Avrupa’da mülteciler iki şekilde değerlendirilir. Birincisi; Ülkesinin koşulları  geçici olarak bozulmuştur, can veya ekonomik nedenlerle geçici olarak kendisini güvene almak için gider. Bu mültecilere bakış açıları şudur; Bunlar geldiler, bir süre kalacaklar, ülkelerinin koşulları düzeldiğinde geri gidecekler. İkincisi; asıl mülteci olarak kabul ettikleri kategori ise, siyasal, dini düşünce, etnik kimlikleri dolayısıyla ayrımcılığa tabi tutulan ve yakın gelecekte ülkelerine dönme ihtimalleri bulunmayan kesimlere yönelik bir tanımlamadır. Bunlara kendi vatandaşları gibi haklar tanınır. Ancak biz onları mülteci olarak görmüyoruz. Misafir olarak, komşumuz olarak, birden fazla ortak paydamızın olduğu insanlar olarak görüyoruz. Onları en güzel şekilde ağırlamayı ve bu insanları mutlu bir şekilde ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz. Bu kampanyaya vesile olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

(İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.