banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bilbord'la yetkililere seslendi

 Ortak Payda Derneği, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan atık bina önünde bulunan bir bilborda şu reklamı vererek yetkilileri göreve çağırdı;


"Bu bilbordun arkasında gördüğünüz Resmi bina beş yıl önce tarihi eser olarak tescil edildi. Bugüne kadar atıl olarak bırakıldı. Bu binanın Şanlıurfa'ya tekrar kazandırılması için başta yetkililer olmak üzere herkesi göreve davet ediyoruz."


Şanlıurfa Bölge Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından, Cumhuriyet tarihinin ilkokul binası olması nedeniyle korunması için kültür varlığı olarak tescil edilen bu bina, geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün hizmet binası olunması için girişimlere başlanmıştı. Bu zamana kadar halen gerekli protokolün yapılmadığı ve şehrin göbeğinde utanç bir durumda bina Ortak Payda Derneği tarafından ilginç bir yolla gündeme getirilmeye çalışıldı. Ortak Payda Derneği tarafından, atık bir durumda olan ve madde bağımlıların yuvası haline dönüşen bu binanın önünde bulunan bilborda,


"Bu bilbordun arkasında gördüğünüz Resmi bina beş yıl önce tarihi eser olarak tescil edildi. Bugüne kadar atıl olarak bırakıldı. Bu binanın Şanlıurfa'ya tekrar kazandırılması için başta yetkililer olmak üzere herkesi göreve davet ediyoruz" şeklinde yazılan yazı, vatandaşların da ilgisini çekti. Günde binlerce kişinin geçtiği güzergâhta Orta Payda Derneği'nin yazısını gören ve dikkatlice okuyan bazı vatandaşların, yetkililere kızgınlıkları yüz ifadelerinden belli ediyordu.


Yıllardır atıl durumda olan ve bu binadan dolayı bilborda reklam vererek yetkilileri göreve çağıran Ortak Payda Derneği'nin bu isteği, bundan sonra acaba gerçekleşecek mi? diye merakla beklenmeye başlandı.


 


HABER:UĞUR BUDAK/Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.