banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Berkin Elvan Soruşturmasının Savcısı rehin alındı



İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz silahlı kişiler tarafında rehin alındı.

Bugün saat 13.36’da gerçekleşen olay Çağlayan Adliyesi 6’ıncı katında meydana geldi. Olay sırasında silah seslerinin duyulduğu, Savcı Mehmet Selim Korkmaz’ın rehin alındığı koridorun ise polisler tarafından kapatıldığı bildirildi.

Çağlayan Adliyesi’ne çok sayıda Özel Harekât Polisinin geldiği bildirilirken, İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi.

Savcıyı rehin alanlar, sosyal medya üzerinden mesaj yayımlayarak taleplerinin yerine getirilmemesi halinde savcıyı öldüreceklerini ifade etiler.

Son gelen bilgilere göre, eylemcilerin 3 kişi olduğu ve bunlardan birinin İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olduğu bildirildi. Eylemciler 15.36’ya kadar süre tanıdıklarını, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde savcıyı öldüreceklerini yineleyerek, sosyal medya üzerinden mesaj yayımladılar.

Eylemcilerin ellerindeki silahın ise savcı veya avukat olan eylemcilerden birine ait olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Çağlayan Adliyesine çıkan yollarda kademeli olarak trafiğin sağlandığı bildirilirken, adliye binasının her katına Özel Harekât polislerinin yerleştirildiği, her an bir operasyonun yapılabileceği de gelen bilgiler arasında.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanın toplantı halinde oldukları öğrenilirken, şu an adliyedeki tüm personelin bina dışarısına çıkarılmaya başlandığı bildirildi.

Eylemcilerin görüşme talebinde bulundukları İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın adliyeye gelip 6. kata çıktığı belirtiliyor.

Ayrıntılar gelecek… (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.