banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Belediye çalışmaları DEDAŞ’ın yer altı kablolarını patlattı

Hatalı Kazılar Elektriksiz Bırakıyor
Şanlıurfa’da Karakoyun Köprülü Kavşağını yapan yüklenici firmaya ait iş makinalarının kurallara uymadan gerçekleştirdikleri kazılar yüzünden son 1 hafta içerisinde üçüncü kez yeraltı elektrik kabloları patladı. Her defasında çok sayıda konut ve işyerinin saatlerce elektriksiz kalmasına neden olan yeraltı kablo hasarları, Dicle Elektrik ekipleri tarafından giderilerek tüketicilere yeniden kesintisiz enerji verildi.

Yeraltından geçen enerji, iletişim ve doğalgaz hatlarının zarar görmemesi için altyapı hizmeti yürüten tüm kurum ve kuruluşlarınAltyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) belirlediği kurallara uygun çalışma yapmaları gerekiyor. Ancak Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindebu kurallara uyulmadan iş makinaları ile yapılan kazılar yüzünden son 1 hafta içerisinde tam 3 kez yeraltı kabloları patladı. 

Dicle Elektrik Onardı

Son olarak Karakoyun Köprülü Kavşağının yapımını üstlenen yüklenici firmaya ait iş makinaları kurallara uymadan kazı yapınca yeraltından geçen elektrik kablolarını patlattı. Bu yüzden Direkli, Bahçelievler, Atatürk, İpekyolu, Şair Şevket, Süleymaniye mahallelerinden yüzlerce konut ve işyeri elektriksiz kaldı. Bu mahallelere alternatif yollardan enerji veren Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede gerekli onarımı yaptı ve bahse konu mahallelerdeki tüketicilere yeniden kesintisiz enerji verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.