banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi PKK haber Sanlıurfa Cumhurbaşkanı

Belediye Binasına Kürtçe ve Türkçe tabela astılar

Urfa’nın DBP’li Halfeti Belediyesi “Çok dilli yaşam” projesi kapsamında belediye hizmet binasına Kürtçe ve Türkçe olmak üzere iki dilde yazılan yeni tabelasını astı. Belediye aynı zamanda hizmet binasındaki tüm birim ve odalara da Kürtçe ve Türkçe yazılı isimlikler koyarak sadece Türkçe olanlar ile değiştirdi. Yapılan deşikliğin toplumun kendini ifade etmesi ve tüm çevresini anlamasından geçen temel sembolün dil olduğunu belirten Halfeti Belediyesi Eşbaşkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş, kültürlerin oluşturucusu ve ileticisi olduğunun altını çizdi. 

‘Kültürler dil ile ifade edilir, düşünülür’ 

Kültürel olan tüm unsurların dil ile ifade edildiğine ve daha temelinde dil vasıtası ile düşünüldüğüne dikkat çeken eşbaşkanlar Bayram ve Durmuş, “Dil, kültür öğelerinin anlamlarını tek tek belirlemenin dışında, onları bir sisteme bağlayan, açıklığa kavuşturan temel unsurdur” ifadelerini kullandı. Eşbaşkanlar Bayram ve Durmuş, “Zamanında çiftli belediyecilik anlayışını geliştiren arkadaşlarımız hakkında soruşturmalar açıldı ve engellendiler. Ancak verilen mücadele doğrultusunda bunu hayata çift dilli belediyecilik tanımı hayata geçirilebilindi. Bizimde amacımız ileriki süreçlerde resmi yazışmalarımızda da Türkçe dışında Kürtçe’nin kullanılabilmesi için olacak” belirtti.

 ‘Tüm kesimlere eşit davranıyoruz’ 

Halfeti’de farklı kesimlerin bir arada yaşadığını hatırlatan eşbaşkanlar Bayram ve Durmuş, ilçenin jeopolitik konumuna işaret ederek, “Hizmet verirken tüm kesimlere eşit davranıyoruz. Siyasi görüşü ve inancı ne olursa olsun, bir hizmet kurumu olarak elimizden gelen her türlü hizmet eşit dağıtıyoruz” dedi. 

‘İnsanlarımız kendi dilleriyle kendilerini ifade edebiliyor’ 

Eşbaşkanlar Bayram ve Durmuş yapılan çalışmaya ilişkin şöyle devam etti: “En büyük memnuniyetimiz insanlarımızın belediye içerisine girdiklerinde artık kendi dilleriyle konuşuyor olmalarıdır. Kürtçe veya Türkçe bilmeyen yurttaşlarımız zorluk çekmiyorlar. Kendi dilleriyle kendilerini ifade edebiliyorlar. Bu tür hizmetlerde bu tür konularda ön açıcı oluyor. Halkların kardeşliği açısından da artık her kesimin görünür olması gerekiyor diye düşünüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.