banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Bediüzzaman vefat edeceğini bile bile neden Urfa’yı seçti?

Şanlıurfa’da düzenlenen Bediüzzaman Said Nursi Mevlidi’ne katılan Sabri Okur, “neden Urfa” sorusunu Sungur ağabeyden naklettiği bir hatıra ile cevapladı.

GENÇLİK ÜSTADINA TEŞEKKÜR EDİYOR

“Bu mevlid, Üstadımızın davasının zamanla nasıl inkişaf ettiğini gösteriyor. Gençlik ve buradaki manzara lisan-i haliyle Üstadına teşekkür ediyor. Çünkü bu gençlik eğer Risale-i Nur okumasa, bu manayı idrak etmese bugün dünyanın en çok muhtaç olduğu barış nasıl tesis edilebilir ve en çok karşı çıktığı anarşi nasıl dizginlenebilir? Binlerce gencin bugün burada bu manzarada beraber kucaklaşması gösteriyor ki bu manzara bütün dünyada olabilir.

7 MİLYAR İNSAN İÇİN DE GEÇERLİ
Buraya Türkiye’nin her köşesinden, her ırktan, her milletten gelen insanların birbirlerini tanımadıkları halde birbirleri ile kucaklaşmaları gösteriyor ki bütün 7 milyar insan için geçerlidir ve olabilir.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ NEDEN URFA’YI TERCİH ETTİ?
Üstadın Urfa’yı tercih etmesinin hikmetini ise ben merhum Mustafa Sungur ağabeyden duydum: O dönem malumunuz Risale-i Nurlar yasaktı. Bir polis gelse alır götürürdü. Ama Üstad buraya gelince bütün Urfa halkı seferber oldu. Zira idare Üstadın Urfa’da kalmasına müsaade etmiyordu. O günkü idareye karşı koydular ve Üstadı vermediler. İşte Üstad da bütün nazar-ı dikkati şarktaki o cesarete, mertliğe ve şark insanının hamiyetine çevirdi. Bunu bizzat ben Sungur ağabeyden duydum.
(Risalehaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.