banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Batman'daki şoförlere eğitim verildi

Batman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından “Sürücü ve Yaya Eğitim Seminerleri” kapsamında; Belediyesi Konferans Salonunda kentte bulunan ticari taksi ile şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma görevini yürüten 530 araç sürücüsü ve temsilcisine yönelik trafik kurallarıyla ilgili 4 gün boyunca eğitim verildi.

Kentte trafik kültürünü geliştirmek, toplu taşıma araçlarının indirme-bindirme, kavşak içi parklar, trafik ışıkları, fazla yolcu, hız ihlalleri, emniyet kemeri kullanımı, genel trafik kurallarına uyulması ve yolcuların emniyet kemeri konusunda bilinçlendirilmesi, toplu taşıma araçlarının kendilerine İl Trafik Komisyonu ve Belediyenin belirlemiş olduğu güzergâh dışına çıkılmaması gibi konularda eğitimler verildi.

Yapılan eğitim seminerinde; kentteki oda temsilcileri, hat başkanları ve şoförler ile ilde karşılaşılan trafik sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Batman’daki trafik sorunlarının asgari düzeye indirilmesi, yol kullanıcılarının trafik bilincinin artırılması için eğitim seminerlerine hız kesmeden devam edileceği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.