banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Batman'da taksiciler eylem yaptı

Belediyenin kendilerine durak sistemini kurmaması ve trafik poliçesinin fazla olmasından dolayı şikayet eden Batman’daki taksiciler eylem yaptı.

Batman Park önünde bir araya gelen taksiciler, belediye önüne kadar taksileri ile korna çalarak Turgut Özal Bulvarı üzerinde tür attılar.

Batman Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Evren Yıldız, eylemle ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler taksicilik sektörünü geliştirirken büyük sorunlar yaşıyoruz. Birinci sorunumuz, belediyenin bize durak sistemini kurmaması. İkinci sorunumuz, geçen sene yaptığımız trafik sigortasının 800-900 TL olmasıdır. Bu sene yaklaşık 6 bin lira trafik sigortası parası veriyoruz. Bundan dolayı biz taksici esnafı olarak iş yapamaz hale geldik. Bütün arkadaşlarımız kontak kapatma durumuna gelmiş. Vergilerini, trafik sigortalarını kimse ödeyemez duruma geldi. Bundan dolayı yetkililerin bir an evvel bu sorunlarına el atmasını istiyoruz. Çalışma arkadaşlarımız çok sıkıntılar yaşıyor ve bundan dolayı şu anda eylemimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmeyen bir poliçe yüksekliğinin yaşandığını söyleyen Yıldız, bunun bölgede yaşanan olaylardan kaynaklandığını ifade etti.

Bölgede yaşanan olaylarından kendilerinin zarar gördüğünü vurgulayan Yıldız, “Biz bunu kabul etmiyoruz. Daha önce 800-900 TL yatırdığımız trafik sigortasına şu anda 4 bin, 5 bin ve 6 bin TL’ye kadar ödeme yapıyoruz. Bu Türkiye’nin hiç bir yerinde görülmemiş bir şeydir. İstanbul gibi nüfusu 20 milyon olan bir ilin ticari taksileri bin- bin 500 trafik sigortası veriyorlar. Batman gibi 500 bin nüfusu olan bir yerde yaklaşık 6 bin lira trafik sigortası mevcuttur. 150 tane resmi plakamız var, 19 tane durağımız var ve bundan dolayı bütün araçlarımız iş yapamaz hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.