banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor Karaköprü’de İsmar tepkisi

Başörtüsüne Özgürlük için bir destek’te Birecik’ten

Toplanılan imzalar Eğitim Bir- Sen, Diyanet- Sen ve Sağlık- Sen Birecik temsilcileri tarafından ortak basın açılmasıyla kamuoyuna duyuruldu.

Eğitim Bir- Sen Birecik temsilciliği önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim Bir- Sen Birecik temsilcisi

Nahsan AYDIN,  Diyanet- Sen Birecik temsilcisi Musa KURT,  Sağlık- Sen Birecik temsilcisi Halil ASLAN ve sendikaya bağlı bulunana üyeler katıldı.

Diyanet- Sen Birecik temsilcisi Musa KURT tarafından okunan basın açıklamasından KURT şunları söyledi.” Birecik’ in değişik semtlerinde memur olsun sivil olsun, vatandaşlarımızın imza atmak için metrelerce kuyruğa girdiğini görünce duygulandım. Umarım yetkililer de bu müthiş teveccühü görüp, yıllardır vatandaşın dini inançlarına set olarak konulan başörtü ayrımcılığını, bu utanç yasağın kaldırırlar.

AKP ve muhalefet partileri Halkın sesine kulak vermeliler. Yazarlar, eğitimciler, iş adamları, siyasiler, öğrenciler, çalışanlar, emekliler.. Kısacası millet tarafından en yüksek sesle dillendirilen Anayasamızda ve başka herhangi bir kanun olmadan 1982 model Darbe Dönemi kalıntısı kılık- kıyafet dayatmasının artık son bulması şimdi olmayacaksa ne zaman olacaktır? “ Diyerek basın açıklamasını tamamladı.

Basın açıklamasının ardından toplanan 10 imza Ankara ulaştırılmak üzere görevliler tarafından yola çıkarıldı.

Mehmet DEMİRTAŞ /BİRECİK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.