banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Başkan Kuş: Muhtarlar, Verimli Kamu Hizmetinin Temelidir

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerini planlaması ve ifasında muhtarların önemine dikkat çekti. Yerel yönetim hizmetlerinin, şehir ve toplum hayatını doğrudan etkileyen nitelikte olduğunu dolaysıyla topluma en yakın kişiler olan muhtarlarla sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Başkan Kuş, “Köklü bir devlet geleneğine sahip olan milletimiz, kamusal hizmetlerin planlanması ve ifasında bireyin katılımını esas alan, ihtiyaçları önemseyen bir yapıya ulaşmıştır. Bu yapı kapsamındaki sorumluluk paylaşımının ilk kademesi olan muhtarlarımız, toplumun ihtiyaçlarını bilen, yerel yönetimlerle koordinasyon halinde çalışma prensibiyle olduğu sürece hizmetlerin etkin ve verimli kullanımına en önemli katkıyı yapan konumdadırlar. Verimli kamu hizmetinin temelinde, muhtarlarımız vardır.

Eyyübiye gibi nüfusu 400 bini aşan bir ilçede belediyecilik hizmetlerinin toplumun her kesimine, tüm mahallelerine hakkaniyetle ulaştırılmasında muhtarlarımızın desteğini hep yanımızda hissettik. Onların sayesinde ilçemize sayısız eser ve hizmet kazandırdık. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız ve kapısını çalacak birilerini bekleyen kimsesizlerin yanında olduk.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği 19 Ekim Muhtarlar Günü, millete hizmet yolunda ilk kademe olan muhtarlarımızın onurlandırıldığı bir gün olduğu kadar, muhtarlık müessesesinin de değerini yüceltmiştir. Bu önemli gün münasebetiyle, başta ilçemiz Eyyübiye’de ve tüm Şanlıurfa’da görev yapan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, millete hizmet yolunda büyük fedakârlıkları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.