banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Başkan Çiftçi, 11 Nisan Külliyesindeki Çalışmaları İnceledi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak projelendirilen 11 Nisan Külliye'sinin çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Ecdadın geçmişten getirmiş olduğu güzel mimariyi bu eserde yansıtacağız" dedi.
Külliye yapımında tüm detayların gözden geçirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Yapımı devam eden 11 Nisan Külliyemiz, Urfa nahit taşı ve bazalt taşının yanı sıra Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin yansıtıldığı bir çalışma ile ortaya çıkıyor. Kaplama aşamasına geçmiş durumdayız. Dönem içerisinde hizmete sunacağız. Külliyemizin hizmete sunulması ile Şanlıurfa'nın silueti olacak bir eseri tamamlamış olacağız" dedi.
İçerisinde  İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi'nin de bulunacağı külliye 6 bin 360 metrekareden oluşurken Osmanlı - Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılıyor.
Ayrıca külliye içerisinde namazgah, mahfil katı, avlu, çok amaçlı seminer salonu, Kur'an Kursları , taziye evleri, Diyanet yayın evi ile kütüphanesi, Diyanet işleri büroları, derslikler ve eğitim odaları bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mersavili Melih 5 yıl önce

Büyük başkan, giderayak hala tam tempoda çalışıyorsun. helal olsun sana, hakkını nasıl ödeyeceğiz...