banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Başkan Beyazgül’den 11 Nisan Urfa Kurtuluşu Mesajı

Başkan Beyazgül mesajında, “11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkânlarla işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te “Şanlı” unvanı, sonra 2016’da “İstiklal Madalyası” almaya hak kazanmıştır.

Cesur Urfa halkı, 102 yıl önce döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksek bir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazmıştır. Kurtuluş Mücadelesi ruhu, bizim, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir. 

Bugün bizlere düşen de aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. Dün işgale karşı nasıl el ele gönül gönüle olunmuş ise bugün de ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasında, halkımızın huzur ve mutluluğu için mücadele gösteriyoruz.

Bizler, istiklal mücadelesini, istikbal mücadelesini bu Şanlı topraklarda sürdürmeye devam edeceğiz. Ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da perçinlemesi ümidiyle, tüm halkımızın bayramını, “Urfa’nın Şanlı Kurtuluş’unun 102. sene-i devriyesini”, can- ı gönülden kutluyorum.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.