banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu

BAŞKAN BAYDİLLİ TURİZMCİLERE KARAKÖPRÜ’YÜ TANITTI

Karaköprü’yü bir müze şehir yaparak ilçeyi turizmde de bir cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren turizmcileri ve Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan’ı Karaköprü’de ağırladı.

Turizmcilere Karaköprü’nün turizm cazibe merkezi olması için ilçeye kazandırılan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Müslüm Gürses Müzesi ile yakında faaliyete geçecek olan El Battani Havacılık, Uzay ve Bilim Merkezi, Basın ve Sinema Müzesi gezdirildi.

Gezilen yerlerde yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında turizmcileri detaylı bir şekilde bilgilendiren Başkan Baydilli, yapılan çalışmalarla Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline Karaköprü’nün de katkı sunacağını ifade etti.

Programda bir de açıklama yapan Başkan Metin Baydilli, Karaköprü’ye kazandırdıkları müzeler ve müze projeleri ile ilgili turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmecileri bilgilendirdiklerini dile getirdi. 

Başkan Baydilli, “Biz Karaköprü’yü müze şehir yapma adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve bunları Şanlıurfa’da faaliyet gösteren turizmci arkadaşlarımıza da tanıtmak istedik. İlk olarak Oyun ve Oyuncak Müzemizden başlayarak Müslüm Gürses Müzemizi, Basın ve Sinema Müzesi ile birlikte bilim merkezimizi gezdirerek kendilerine anlattık. Şanlıurfa’ya gelen turistlerin Karaköprü’müzde dolaşacakları yerleri onlara gösterdik ki Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline biz de katkı sunalım istedik.

Şanlıurfa’nın keşfedilmeye müsait birçok yeri var, burada faaliyet gösteren turizmci kardeşlerimizin sayesinde dışarıdan turistler gelecek ve Şanlıurfa’yı, Karaköprü’yü görecekler. Davetimize eşlik eden, bizlerle birlikte olan İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ile turizmci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise Karaköprü’nün müze şehir haline getirilmesi fikrinin değerli olduğunu belirterek, “Metin Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrin hafızaları vardır ve bu hafıza yok olursa şehir kimliğini kaybeder. Burada yapılan müzeler de bu hafızayı diri tutuyor. Oyun ve oyuncak müzesi bizi çocukluğumuza götürüyor ve hikayeleriyle bu yansıtılıyor. Müslüm Gürses Müzesi ile sanatçıya sahip çıkılması yine çok değerlidir. Ben bu müzelerden dolayı bir Şanlıurfalı olarak çok gururlandım. Eminim ki bu müzeler turizmci arkadaşlarımız için birer istasyon olacaktır ve değerlendirilecektir” dedi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği (ŞUTUDER) Başkanı Hacı Birsen, davetleri için Başkan Baydilli’ye teşekkür ederken, “Bu müzeleri ve bilim merkezini gezdiğimizde hayranlıkla izledik. Gerçekten Karaköprü’de bu kadar güzel yerler olduğunu bilmiyorduk ya da bilgi eksikliği vardı. Bu güzel hizmetler Şanlıurfa turizmine de katkı sağlayacaktır ve Karaköprü’de turizm için bir istasyon olacaktır” diyerek yapılan müze çalışmalarını takdir etti.

Başkan Baydilli davete katılan turizmcilere de günün anısına hediyeler verirken, turizmin geliştirilmesi için bundan sonra daha fazla iletişim içerisinde olacaklarını iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.