banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Başbakan Yıldırım saldırıyı yapan örgütü açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, geldiği İstanbul’da Atatürk Havalima’nında meydana gelen canlı bomba saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DEAŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir.” dedi

Saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığı söyleyen Yıldırım, yaralıların bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunan Yıldırım, hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştığını söyledi.

"Saldırının böyle bir dönemde gerçekleştirilmesi manidardır"

Yıldırım, şöyle konuştu: “Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda apaçık ortaya çıkmıştır. bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenliğini tehdit ettiği bir dönemde ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkelerde, bütün milletleri tehdit eden bir küresel olaydır ve terörle mücadelede küresel ölçekte karşılıklı işbirliği ile sürdürülmelidir.”

"Amacı hedefi ne olursa olsun hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir.” diyen Yıldırım, “Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında bir ve beraberlik içerisinde dayanışma ile birbirine kenetlenmesi terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Yıldırım, saldırının 3 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bulgular DEAŞ'ı işaret ediyor

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DEAŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir.Bu konuda çalışmalar sürdürülmektedir. Arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit etmişler ilerleyen zaman içerisinde bütün yönleriyle açığa çıkacaktır."

Yıldırım, “Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini arttıran bir neden olmuştur.  Bunun da bilinmesinde yarar vardır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendiriliyor ama her ihtimal bütün ayrıntılarıyla dikkate alınıyor. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığına yönelik bulgular mevcuttur.”  diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.