banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Şanlıurfa'da tarihi gün! (11 Nisan 2016)

Şanlıurfa'da bugün tarihi bir gün yaşanıyor. 11 Nisan 1920 Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluş 96. yıldönümü kutlanacak. ayrıca tarihinde ilk kez bir bakanlar kurulu toplantısına ev sahipliği yapacak

Bugün sabah saat 9:00'da GAP Arena kapalı spor salonunda başlayacak olan 11 Nisan 1920 Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluş 96. yıldönümü etkinliklerine Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm bakanlar katılacak. Burada Şanlıurfa'nın 96 yıllık hasreti olan İstiklal Madalyasını da bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu takdim edecek

Yaklaşık olarak 2 saat sürmesi bekelenen Şanlıurfa'nın kurtuluşu programından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu Urfa'ya bir ilki yaşatarak GAP TAEM'de saat 11:00'de bakanlar kurulu toplantısı düzenleyecek. 

Urfa'nın fransız işgali nedir? kısaca...

Urfa Fransız İşgalinden Kurtuldu (1920)
Urfa Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra önce İngilizler tarafından işgal edilmişti. Daha sonra şehir Fransızlara teslim edildi. Urfa halkının Fransızlara karşı yürüttüğü mücadele başarılı oldu ve Fransızlar 11 Nisan 1920’de Urfa’yı terk ettiler. Türkiye Büyük Millet Meclisi 1984 yılında Urfa’ya Şanlı ünvanını verdi. bu gün isa hak ettiği istiklal madalyası verilecek.

Ali Aslan / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.