banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Baro temel atma töreninde Feyzioğlu hükumete yüklendi

Şanlıurfa Barosu yeni binasının temel atma törenini bugün yaptı. Temel atma törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, Çevre illerin baro başkanları ve Şanlıurfalı avukatlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan barolar birliği başkanı Fevzioğlu, yine hükümeti hedef aldı. Feyzioğlu; ”Türkiye’nin bu gün Ortadoğu’da içine düştüğü ve düşürüldüğü durumla yakından ilgilidir. Ortadoğu’nun gerginliği ve Ortadoğu’nun kanı iç savaşların, çatışmaların Türkiye’nin sokaklarına taşınmak istenmektedir. Eğer 76 milyonun bir millet olma bilinciyle birbirine kenetlenmesini istiyorsak insanların söz söyleme eleştirme protesto etme haklarını şiddet kullanarak bastırmaktan siyasi iktidar vazgeçmek zorundadır ve aksi takdirde Türkiye bütün provakosyonlara uygun bir iklime maalesef ulaştırılmaktadır ve bu Türkiye’yi mezhep ve etnik ayrımcılık temelinde çok zor günlere götürür" dedi.

İŞID'ın islamiyet adını kullanarak kötü işler yaptığını ve İŞID üzerinden yine hükümete yüklenen Feyzioğlu; " Karşımızda bir terör örgütü var ve siyasi iktidarında ağız dolusu bir şekilde IŞID’e terör örgütü dediğini umut ediyorum. IŞID bir terör örgütüdür. Kanlı bir terör örgütüdür. İslami yetin adını da maalesef kötüye çıkaran, dünyada en kötü tanıtan terör örgütüdür. Acımasızdır. Vahabi, selefi olmayan kendi anlayışlarından olmayan herkesi kafir olarak gören ve her türlü acımasızlığı yapan bir örgüttür. Adında devlet bulunmasının sebebi burada içine Ürdün’ü dahil alacak bir devlet kurma hayalidir. Bu gün maalesef sınırlarımızda Türkiye’nin de yanlış Dış Politikası sonucunda bir taraftan PYD bir taraftar IŞID artık Türkiye’nin komşusu olmuşlardır. Bu yanlış dış politikanın sebebidir. Türkiye’de söz söyleme, düşünceyi açıklama hürriyetinin kısıtlanması ve toplumun fren mekanizmalarının ortadan kaldırılmış olmasıdır” dedi.

Suriye'de bir çok ili ele geçiren İŞID örgütü, son olarak Musul kentini ele geçirerek bir anda dikkatleri üzerine çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.