banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Barış Pınarı Bölgesinde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Barış Pınarı Harekâtı ile sosyal ve ekonomik hayatın yanında yaşam alanlarının da yeniden şekillendiği Telabyad’da, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ana caddelere 100 adet palmiye ağacı ile çok sayıda çam servi ağacı dikildi.
SUDKOM, Çevre ve Şehircilik Koordinatörlüğü destek ve danışmanlığında, Telabyad Mahalli Meclisi belediyecilik hizmet biriminin çalışmalarıyla belirlenen alanlara, Türkiye’den temin edilen 100 adet 7 metre boyunda palmiye ağacı ile çok sayıda çam servi ve farklı ağaç türlerinin dikimi gerçekleştirildi.
Bölgedeki ağaçlandırma faaliyetlerine iştirak eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ile ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma faaliyetlerini, Barış Pınarı Bölgesinde de başlattıklarını ifade ederek, bölgeye dikilen ağaçların sulama ve bakımının aksatılmamasını istedi. 
Ağaç dikim faaliyetlerinin ardından, çalışma yapılan bölgede bulunan çocuklarla ilgilenen ve onlara ikramda bulunan Vali Erin, ağaçlara sahip çıkmalarını, evlerinin önündeki ağaçları sulamalarını ve korumalarını rica etti.
Telabyad’ı yemyeşil bir şehir haline getirmeyi amaçlayan çalışmalar kapsamında, Türkiye’den tırlarla getirilen yetişkin ağaçlar, vinç yardımıyla taşınarak daha önceden hazırlanmış çukurlara yerleştirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.