banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Barış Çadırına İzin verilmedi, Yürüdüler

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barış çadırı kurmalarına izin verilmeyen Şanlıurfa Demokrasi Platformu Bileşenleri, durumu protesto etmek için yürüdü.
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Ali Şelli Parkı’nda Barış Çadırı kurmak isteyen Şanlıurfa Demokrasi Platformu Bileşenleri kendilerine Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından izin verilmeyince bugün Ali Şelli Parkı’ndan Karakoyun İş Merkezi’ne kadar yürüdü. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde slogan atan ve aralarında Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim Binici’nin de bulunduğu grup polisin geniş güvenlik önlemleri altında Karakoyun İş Merkezi önüne geldi.  Burada konuşma yapan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, kendilerine Ali Şelli Parkı’nda barış çadırı kurmalarına izin vermeyen Şanlıurfa Valiliğini ve Emniyet Müdürlüğünü kınadığını söyledi. Urfa’da çatışma ortamının yaratılmak istendiğini ifade eden Binici, “Ali Şelli Parkı’nda açıklama yapmak istedik ancak, çok cahilmişiz gibi önümüze bir karar çıkardılar, bu kararın bizimle ilgisi yoktu. Çünkü hepimiz sorumlulukları gayet iyi bilen sivil toplum kuruluşlarıyız.” diye konuştu.  “Biz halkımızı kimseye ezdirmeyeceğiz.” diyen Binici,  hiçbir baskının demokratik mücadeleyi yıldıramayacağını da vurguladı.

"ANNELER AĞLAMASIN" LAFI HAVADA KALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Anneler Ağlamasın” lafının havada kaldığını ifade eden Binici, bu ülkede her gün sınır dışında yapılan operasyonlarla bile annelerin güçlerin olduğunu söyledi.  Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün şiddet tutumundan vazgeçmelerini istediklerini aktaran Binici, şiddet yönteminin cevapsız kalmayacağını belirtti.

URFA KIŞKITILMAK İSTENDİ

Ali Şelli Parkı’ndan Karakoyun İş Merkezi’ne yürüyüşleri sırasında herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Bini, 10 dakika içince Şanlıurfa’nın titrediğini ve belki de içlerine sığdırılan provokatörlerce kışkırtılarak çatışma ortamının yaratıldığını ve bu tutumu şiddetle lanetlediklerini ifade etti.  binici’nin konuşmaları sırasında sık sık “ Baskılar bizi yıldıramaz”, “Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi” slohanları atıldı.

HER GÜN GENÇLER OLUYOR

Burada toplanan Barış ve Demokrasi Bileşenleri adına açıklama yapan Adnan Atlı, 12 Eylül Darbesi’nin 31’inci yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak, “Son zamanlarda yoğunlaşan çatışmalı ortamın sonucunda artan ölümlerin bu ülkenin barış ve kardeşliği savunan biz emekçileri, insan hakları savunucularını, siyasetçilerini derin üzüntüye boğmakta ve geleceğe ilişkin kaygılarımızın artmasına sebep olmaktadır. Yaşanan çatışmalarda yaşamlarının baharında hayatlarını kaybeden bu ülkenin gençleri bu çatışmaları bitirmek isteyenleri tarihine bırakacaktır." diye konuştu.  Atlı, yıllardır süren çatışmalar nedeniyle her gün gençlerin hayatını kaybettiğini aktararak, çeşitli çevrelerden kan ve gözyaşından başka anlamı olmayan açıklamaların yapıldığını da ileri sürdü.

Yapılan açıklamaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup olaysız bir şekilde dağıldı.

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.