banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Doğalgaz kombi cihazlarının bakımlarının mutlaka yetkili servis ve yetkili kişilere yaptırılması gerektiği uyarısında bulunan kombi bakım ve teknik servis uzmanları, kombilere yapılan bakımların cihazı verimli, sağlıklı, güvenli ve tasarruflu hale getireceğini belirttiler.

Her cihaz gibi kombilerin bakımının da yapılması gerektiğini belirten kombi bakım ve teknik servis uzmanı Atakan Kurt, yapılan bakımlarla kombilerin hem tasarruflu olacağını, hem de güvenlik açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kombi bakımının her yıl yapılması gerektiğine dikkat çeken Kurt, “ Toplumumuzda doğalgazdan zehirlenme gibi olayları çok duyduk.  Bu olaylarda hayatını kaybedenler de oldu. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi kendi ihmallerimizdir. Maddiyatı değil, can güvenliğimizi önde tutarsak, bu olaylar yaşanmaz. Onun için kombi bakımlarının yapılması lazım. Yoksa kombi daha çok enerji harcar, bu da kabarık bir faturaya neden olur.” dedi.

Doğalgaz kombi cihazlarının bakımlarının mutlaka yetkili servis ve yetkili kişilere yaptırılması gerektiği uyarısında bulunan Kurt, “Çünkü yetkili servis kendi ürününü daha iyi bilir. Yetkili servis dışında bir tamirci, kombinizin üzerinde cihazı tanır. Bu da ilerde ciddi hasarlar meydana getirir. Kombinin bulunduğu ortamlarda hava panjuru vardır, bu panjurlar havalandırma için vardır. Kış aylarında bu panjurlar soğuk hava geldiği gerekçesi ile kapatılıyor. Bu yanlış bir harekettir. Dış hava panjuru kapatıldığı zaman, mutfakta karbonmonoksit birikir. Bu da can güvenliğini tehlikeye atar.” İfadelerini kullandı.

Kurt, olası bir gaz sızıntısında yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:

“Şayet evde doğalgazdan kaynaklı bir koku hissediliyorsa, önce doğalgaz ana vanası kapatılmalıdır. Ardından pencereler açılarak ev havalandırılmalıdır. Daha sonra ilgili doğalgaz firması aranmalı, şikayet bildirilmelidir. Eğer bir baş dönmesi hissediliyorsa, önce muhakkak temiz hava alınmalıdır, yok eğer durum kötü ise ambulans çağrılmalıdır.” (M.Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.