banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bütün idam cezalarına karşı olduğumuzu ifade eden Kurtulmuş, Suudi Arabistan’ın uyguladığı idam cezalarını tasvip etmenin mümkün olmadığını söyledi.

HDP’nin özerklik açıklamalarına değinen Kurtulmuş, Parti kapatma ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi.

 Kurtulmuş şöyle konuştu:

“Bu tabloyu Türkiye geçmiş dönemlerde de yaşadı. Parti kapatmalar Türkiye siyasetine en ufak bir fayda sağlamadı. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da olumlu sonuçlar alınamadı.

Türkiye'nin sorunlarının çözülebilmesi için en büyük sorumluluk HDP'ye düşüyor. Kendilerine oy veren kitlenin taleplerini göz önüne almaları gerekiyor.

HDP'ye oy veren yurttaşlarımız da olmak üzere, Türkiye'de vatandaşlarımız terörü desteklesinler diye kimseye oy vermedi. Terör örgütüne arka çıksınlar diye kimseye oy vermedi. Kimseye demokratik yolların dışında bir siyasi mücadele yolu arasınlar ve bu yol üzerinden siyaset geliştirsinler diye oy vermedi. Dolayısıyla öncelikli olarak büyük sorumluluk HDP'nin üzerine düşüyor. HDP'de siyaset yapanlar, barışın diliyle konuşmaya, Türkiye ve demokratik kurum ve kuralların işletilmesine azami gayret sarfetmeye dikkat etmelidirler.”

“Zararın ortadan kaldırılması için çalışmalar sürüyor”

Hendek siyasetine destek vererek Türkiye'de siyaset yapılamayacağını ifade eden Kurtulmuş, bölgede yaşanan olayları hatırlatarak, “Son derece zor bir mücadele veriliyor. Biz ortaya çıkan olayların her birisi için beklenmedik bir durum söz konusuysa bunlarla ilgili soruşturmalar açılıyor. Diyarbakır'da bir kadının hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma da devam ediyor. Sivillerin zarar görmemesi niyetimiz açıktır. Birisi yanlış yapmışsa ilgililerden hesap sorulur. Silopi'de bir terörist cesedini yerde sürükleyen 4 emniyet mensubunun açığa alındığını biliyorsunuz. Tüm soruşturmalarda titizlikle hareket ediyoruz. Terör mağduru olan vatandaşlarımız için çalışmalar yürütülüyor. Vatandaşlarımızın karşılaştığı zararın ortadan kaldırılması için çalışmalar sürüyor.” dedi.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ayetullah Nemr'in idam edilmesi sonrası Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilime yönelik açıklamalarda da bulundu.

Kurtulmuş,  “Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanmakta olan ve maalesef Orta Doğu'da var olan gerilimlere çok ilave ve sert bir gerilim şeklinde gireceği belli olan bu gerilimden her iki ülkenin biran evvel çıkmasını isteriz. Bölge zaten barut fıçısı halinde. Bu bölgenin daha büyük gerilimleri kaldıracak takati kalmamıştır." diye konuştu.

“Verilen idam cezalarını tasvip etmek mümkün değil”

Her iki ülkeye de seslenen Kurtulmuş “Her iki ülkeyle de dost olan bir ülke olarak söyleyeceğimiz şu; her iki tarafta teenni için hareket etmek durumundadır. Suudi Arabistan ve İran'ın bir birilerine karşı hasmane tutum içerinde hareket etmesi her iki ülkeye de zarar verir, bölgeye zarar verir. Biz bütün idam cezalarına karşı olduğumuzu ifade ettik. Verilen idam cezalarını tasvip etmek mümkün değil. Bizim bu bölgede sükûta ihtiyacımız var.” diye belirtti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.