banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Bakan soylu'dan Son Dakika Açıklaması: DEAŞ'ın Türkiye emiri yakalandı! 


 Emniyet Teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini ileten Soylu, sözde emirin önemli planlarla yakalandıktan sonra tutuklandığı bilgisini verdi. İçişleri Bakanı, DEAŞ'ın yakalanan sözde Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğunu açıkladı.
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını duyurdu.

Soylu mesajının devamında, "Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı" dedi.

SOYLU DETAYLARI AÇIKLADI

Sel felaketinin yaşandığı Giresun'da kameralar karşısına geçerek konu ile ilgili açıklamalar yapan Soylu, "Sözde emir Mahmut Özden'i yakaladık. Sözde emirle bağlantılı DEAŞ'lılar da elimizde. En nihayetinde evinde yapılan aramalarda, bir dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye'den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye'de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye'ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye'ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi. DEAŞ'a baktığınız zaman hiç yapmaması gereken eylemlerin de planlandığını görüyorsunuz. O zaman bunun arkasına bakıp kimlerin motivasyon sağladığını görmek gerekir. Arkadaşlarımız bu konuya ilişkin çalışmalar yapıp riskleri ölçüp önlem almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.