banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Bakan Çelik'ten sert uyarı! cezalar 10 kat artacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bakanlık kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Tağşiş gıda ile ilgili çalışma yapıyoruz. Cezalar 10 kat artacak.

Tağşiş yapanların işyeri kapatılacak ve bir daha başka ad altında dahi olsa açılmasına izin verilmeyecek" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarının aşağı çekilmesi için Türkiye genelinde yem bitkisi üretip, girdi maliyetlerini aşağı çekeceklerini ve damızlık çiftlikleri kuracaklarını açıkladı. Tağşiş yapanlara ağır cezaların uygulanacağını belirten Çelik "Bakanlık kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Tağşiş gıda ile ilgili çalışma yapıyoruz. Cezalar 10 kat artacak. Tağşiş yapanların işyeri kapatılacak ve bir daha başka ad altında dahi olsa açılmasına izin verilmeyecek" dedi. "Bölgede damızlık çiftliği kurulacak" Bölgede damızlık hayvan çiğliğinin kurulacağı bilgisini veren Çelik, "Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye'nin 22 ilini yetiştirici bölge ilan edeceğiz. 20 damızlık hayvan çiftliği kurulacak. Üretici gidip kesim için besleyeceği hayvanı buradan alacak. Aynı şekilde küçükbaş hayvanlar için de damızlık çiftlikleri kurulacak. İlk etapta 50 bin damızlık hayvan geliyor. Hedefimiz 300 bin hayvan üzerine sistemi kurmak." ifadelerini kullandı. Çelik, havza bazlı sistem uygulamasına yem bitkilerini dahil ettiklerini, bunların Türkiye'nin her yerinde ekilebildiğini, ayrıca meraları üreticilere açacaklarını söyledi. Çelik, "Bu da yem fiyatlarını aşağı çekecek. Yem fiyatları aşağı çekilip damızlık hayvan çiftlikleri kurulunca et fiyatları da aşağı çekilmiş olacak" mesajı verdi. Türkiye'nin şap hastalığından arındırılması için önemli bir adım atacaklarını belirten Çelik, "Şu anda Trakya bölgesinin 'şaptan ari bölge' olduğunu, bunu genişleteceklerini vurgulayarak, "Antalya'dan Sinop'a kadar hat çizeceğiz ve batıda kalan bölge şapa ari bölge ilan edildi. Buraya hayvan girişleri kontrol edilecek. Bölgeye girişleri kontrol için üç istasyon kurulacak. Denetimler yapılmadan bölgeye havyan sokulmayacak" diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.