banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Aytaç Baran olaylarının davası ertelendi

Diyarbakır’da Yeni İhya İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesini ardından çıkan olaylarda tutuklanan 16 kişinin davası Kayseri’de görüldü. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davayı 9 Aralık 2015 tarihine erteledi.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınan davada 13'ü tutuklu, 16 sanık yargılandı. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın ilk duruşmasına 2 tutuksuz sanık katılırken tutuksuz yargılanan 1 sanık ise Diyarbakır’dan görüntülü sistemle mahkemeye katıldı. Tutuklu olarak yargılanan 14 sanık ise Diyarbakır’da ve Osmaniye’de bulundukları kapalı cezaevlerinden görüntülü sistemle duruşmaya katıldı.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Avukat Abdülgani Orhan, mahkeme heyetinin tüm talepleri ret ettiğini söyledi.

“8’i PKK/KCK üyesi olmaktan diğer 8’i de Hizbullah üyesi olmaktan toplam 16 kişi için iddianame hazırlanmıştır.” diyen Av. Orhan, tüm sanıkların aynı dosyada bulunmaması gerektiğini ifade etti.

Orhan, “Mahkeme heyetine; ayrı yerlerde, ayrı şekilde ve o gün yaşanan olaylarla hiçbir şekilde alakası olmadığı halde şahısların aynı dosyaya alınmaması gerektiğini söyledik. Ayrıca, sanıkların Diyarbakır’ın dışına çıkarılıp yargılanmamaları gerektiğini, tefrik yapılarak dosyaların birbirinden ayrılması ve mümkünse Diyarbakır’da yargılanması şeklinde taleplerimiz söz konusu oldu.” dedi.

“Mahkeme tüm taleplerimizi reddetti”

Davanın 09 Aralık 2015 tarihine ertelendiğini söyleyen Orhan,  mahkemeye ilettikleri hiçbir talebin kabul edilmediğini ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini kaydetti.

09 Haziran 2015 tarihinde Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden olan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, Şehitlik Mahallesi 59. Sokak’ta uğradığı silahlı saldırıda yaralanmıştı. 4 kurşun isabet eden Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.  (Fatih Gültekin- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.