banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Ay Işığım, Yetimlerin Umudu Olmaya Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Murat Deveci, Basına dernek çalışmaları ve yardımları hakkında kısa bir brifing verdi. “ Hayırsever vatandaşlarımız sayesinde inşallah yetim ve öksüzlerin umudu olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren her geçen gün büyüyen Yetim Ve Öksüz Derneği Ay Işığım, yetim ve öksüz çocukların umudu olmaya devam ediyor. Atatürk Mahallesinde bulunan Ay Işığım Dernek Binasında basınla bir araya gelen Dernek üyeleri ve yönetim kurulu basına çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Dernek adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Deveci, Yetim Ve Öksüz Derneği olarak İhtiyaç sahiplerine giyim, gıda, et, eğitim, burs, çeyiz takımı, kırtasiye, market ihtiyaçlarını ve çocukların oyuncağına kadar yardım dağıttıklarını ve dağıtmaya devam ettiklerini belirtti.

Deveci, Dernek çalışmalarını ve yaptıkları yardımları kısaca şöyle sıraladı.

Güzel elbise giymek herkesin hakkı

Deveci, “Giyim, olarak biz bütün ailelerimize Bayramlık veriyoruz, onun dışında normal bayram günleri dışında da dağıtıyoruz. Güzel elbiseler giymek onlarında hakkı babasızlık acısının bir nebze olsa giderilmesine çalışıyoruz.  GIDA, Yardımlarımız var. Kapsamlı bir araştırma ve birebir, yaşadığı ortamda tespiti yapılan yaşamın en zayıf halkası olan yetim ailelerimize Ay Işığım kartı verilerek derneğimiz bünyesinde olan marketten dilediklerini alma olanağı sunulmaktadır. Market, Yetim ailelerimiz artık sadece kuru bakliyat almayıp temizlik ürünleri, et ve tavuk ürünleri, şarküteri ürünleri gibi bir çok ürünü evlerine götürmeleri sağlanmaktadır. Böylelikle ailelerde stok yapma ve satma gibi sıkıntılar önlenmekte zekat ve sadakalarınız ihtiyaçlara göre yetimlere ulaştırılmaktadır." dedi.

Deveci, "Ev şenlendirme evi kullanılmayacak durumda olan ve ev eşyaları yok denilecek kadar az
 olan veya olmayan yetim ailelerden izin alınarak hayat hikâyeleri ekranlarda gösterilip ailenin bütün eşyalarının yeniliyor ve evinde köklü tamiratlar yapıyoruz. Evi olmayan yetim aileleri de ev sahibi yapmaya çalışıyoruz.

Eğitim Olarak ta, İlk, Orta, Lise ve Üniversite olmak üzere yetim öğrencilerimize bursları aksatılmadan ulaştırılmaktadır. Burslar yetim öğrencilerin eğitimlerinde kullanılması için ailelerine verilmeyip öğretmenlerine teslim ederek amaç doğrultusunda harcanması sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yetim Kızlara Çeyiz Paketi   

Ay Işığı olarak evlenmek isteyen ama maddi imkânı olmayan gençlerinde unutmadı. Deveci, Ay ışığım derneği resmi nikâhı yapılmış, evlenecek yetim kızlara çeyiz paketi veriyoruz.
 "Çeyiz paketi 2500 TL değerindedir. Bu sayede de resmi nikâhı teşvik etmeye de bir nebze katkı sunuyoruz.  Yetim Çocuklara oyuncak dağıtıyoruz. Her yaş ve dönemdeki çocuk oyun oynamak ister. Oyuncaklar ve oyunlar çocuk büyüdükçe ve dünya değiştikçe farklılaşır belki ama çocuğun içindeki oyun oynama isteği değişmez. Kırtasiye yardımlarımızla da   eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz” Dedi.

Son olarak ta deveci, yurt dışına da yardım yaptıklarına dikkat çekerek, “ Nijer ve Burkina Faso gibi Afrika Ülkelerinde TİKA Koordinatörlüğünde gönüllüler Platformuna katılarak ihtiyaç sahibi aileler için süt keçisi dağıtılıyor, diş ve katarak ameliyatları yapılıyor ve su kuyuları açıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Deveci, daha sonra basın mensuplarına 7 katlı olan dernek  binanın her katını gezdirerek yapılan faaliyetleri anlattı. Çalışmaları hakkında bilgiler sundu.


 Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.