banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AVRUPA SPOR HAFTASI BOZOVA'DA KANO İLE BAŞLADI

Türkiye'de eş zamanlı olarak start alan etkinliklerin ilki, Bozova ilçesinde Çatak Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk olarak Atatürk Baraj Gölü'nde kürek sporu olan kano yapıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Bozova İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Deveci, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren ve çok sayıda davetli katıldı.  

"Sağlıklı Bir Yaşam İçin Spor Yapılması" gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, " Sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile gerçekleştirilecek olan programların şehrimize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak,  “Avrupa Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında ilk startı Şanlıurfa’nın güzide ilçesi Bozova’da verdiklerini kaydeden Başkan Beyazgül, "Avrupa Spor Haftası” kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde kano, koşu, bisiklet, satranç, şenlik gibi etkinliklerimizi yeni normale uygun bir şekilde maske, hijyen ve mesafe kurallarından ödün vermeden gerçekleştireceğiz. Devlet ve toplum olarak koronavirüs ile amansız bir mücadele verdiğimiz bu günlerde biz biliyoruz ki, sağlıklı bir yaşam için spor yapılmalıdır. Böylece zamanımızı kaliteli geçirirken, sağlığımızı da korumuş oluruz.  Sağlığımızı iyi yönde etkileyecek spor seçeneklerini değerlendirmeli ve bunu hayatımızda bir düzene oturtarak devamlılığını sağlamalıyız.  İnşallah bu projeyle de bu amaca bir şeyler katmış olacağız." diye konuştu.

 “Spor kardeşliktir.  Sadece bedenin değil, ruhların da disipline edilmesidir.” düsturuyla yürüdükleri bu yolda,  gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sporu tabana yaymak, hem ruhen hem bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmek için önemli tesisler inşa ettiklerini ifade eden Başkan Beyazgül, "Şanlıurfa’mızın genelinde 13 ilçemizi de kapsayacak şekilde Semt Spor Sahaları, Spor Kompleksleri ve Gençlik Merkezleri inşa ediyoruz. Yapım aşaması devam edenlerle beraber büyük çoğunluğunun açılışını yaptık ve siz değerli gençlerimizin hizmetine sunduk. Geleceğin başarılı sporcularının yetişeceği bir spor şehri olma yolunda,  teknik ve fiziki altyapıları tamamlama yolunda hızla ilerliyoruz.
Diğer taraftan da bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplumun temel unsurlarından olan sporun geniş kitlelerce yapılmasını teşvik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kutlanmaya başlanan "Avrupa Spor Haftası"nın şehrimize, sporcularımıza hayırlara vesile olmasını dileyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı konuşmada, "Büyükşehir ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinliklerin ilkini Bozova'da başlattık. Şanlıurfa geçmiş yıllarda diğer alanlarda olduğu gibi sporda da çok güzel dereceler elde etmiş bir kenttir. Bu kapsamda başarılar elde etmiş bu kentte gençlerin desteklenmesi için elimizden gelen tüm desteği göstereceğiz. Bakanlığımız ve Valilik olarak kentimizde bu ve buna benzer tüm etkinliklere ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum. Projede emeği geçenlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise Bozova'nın Kano sporunda oldukça iddialı bir ilçe olduğunu büyük başarılara imza atıldığını belirterek amaçlarının Şanlıurfa'nın hem sporda hem de diğer alanlarda da Türkiye'ye örnek bir şehir olmasıdır." diye konuştu.

AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 
Avrupa Spor Haftası etkinlikleri, "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam"  sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanıyor.

Hafta boyunca devam edecek olan diğer etkinlikler kapsamında ise 26 Eylül 2020 Saat 06.00’da Kasaptaşı Parkında Koşu, 27 Eylül 2020 Saat 08.00’da DSİ-Göbeklitepe arasında Bisiklet Turu, aynı gün Saat 16.00’da Cumhuriyet Parkında Şenlik ve 28 Eylül 2020 Saat 17.00’da ise son olarak GAP Vadisinde satranç turnuvası düzenlenecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.