banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ tarafından Urfalı bayanlara “Mazeret Yok” isimli seminer verildi. Urfacity AVM’de gerçekleşen seminere Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ASP İl Müdür Yardımları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
Seminerden önce kadın kültür merkezlerinin el emeği göz nuru sergi açılışı yapıldı. Sergiyi gezen konuklar daha salona geçti. Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa aile ve sosyal politikalar il müdürü murat Demirkol yaptı.
Demirkol, “Programımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ana hedefi olan sağlıklı birey sağlıklı aile ve ideal toplumun yeniden inşasında kadının yeri ve önemi tartışılmaz bir gerçektir.  
Geçen yıllardan farklı olacak; bu nedenle kadını sadece bir güne sığdırmak yerine hayatın bütününe dâhil etmek istedik. Tabi bu çalışmamızda son günlerde gerek Belediyelerimizde gerekse STK yönetimlerinde kadın görevlendirmelerinin payının önemli bir yerde tutmakta. Bu anlamda Belediye Başkanlarına ve STK’larımıza teşekkür ederim.
Kadın alanlarında yaptığımız her olumlu davranış ve gelişme aslında inanç dünyamızın bir gereği ve emridir. Cenneti annelerin ayakları altına seren değer dünyası kadın mağduriyetini asla kabul etmez, “Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir” Emrinin muhatabı insanların kadınlara mağduriyet yaşatmaya hiç hakkı olamaz. Hatta yeryüzünün neresinde olursa olsun kadın mağduriyetlerine müdahale etmeleri gerekir. İşte tamda burada kadınlara mağduriyetlerin ve mezalimlerin en ağırını yaşatan batının bu mağduriyetleri kamufle ettiği ve yılda bir defa kutlanan 8 Martlardan daha ziyade kendi düşünce dünyamızda kadına verilen değeri ön plana çıkarmamız gerekir” dedi.   
İl müdürümüzün konuşmalarının ardından sahneyi iletişim uzmanı Dr.Şaban Kızıldağ’a bıraktı. Kızıldağ, “Mazeret yok!” diyerek toplumun en önemli hastalıklarından biri olan “mazeret üretmek” kavramını mini hikâyelerle salondaki vatandaşlara anlattı.
 “Mazeret üretmesek nüfusu 1,6 milyar olan 57 Müslüman ülkenin üretimi, yani teknoloji, bilgi, spor gibi alanlardaki işleri, 80 milyonluk Almanya’nın yarısı kadar olmazdı.”  Ona göre en çok ürettiğimiz şey mazeret. Hatta “Mazeret bizim baş belamız. Aslında mazeret insanın başkasına değil, kendine söylediği en büyük yalan. Unutmayınız; mazeret yok!"
Kendine has bir tarzda seminer veren Kızıldağ, 'Her şeye rağmen mazeret yok!' sloganıyla vatandaşları coşturdu. İnteraktif sunumu ile bizleri de kompozisyonun içine dâhil eden Dr. Şaban Kızıldağ, "Başarılı olmanın beş altın kuralı var. İnsan kendini sevecek, başkalarını sevecek, din, dil, ırk ayrımı yapmadan her insana sevgiyle yaklaşıp her insanı aynı değerde görecek, çalışmayı ve üretmeyi sevecek, ait olmayı sevecek, mazeret üretmeden işini en iyi şekilde yapacak" dedi.
Bazı sivil toplum örgütü temsilcileri kent merkezinde bu tür programların yılda bir defa değil de sürekli hale getirilmesi talebinde bulundu.
İl Müdürlüğümüz tarafından Şaban Kızıldağ’a tablo hediye edilerek program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.