banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Aslan: Erdemli Bir Anlayışla Habercilik Yapılmalı

Başkan Aslan mesajında, hakk ve hakikatin öğrenilmesinin önüne konulan ve vatandaşın doğru haber almanın önündeki engellerin kaldırılması hem insani hem de demokrasi açısında önemli bir adım olduğunu belirtterek, Ahlak değerlerini ön plana alan erdemli bir anlayışla habercilik yapılması geretiğini dile getirdi.

Her yıl bayram olarak kutlanan basında sansürün kaldırılışı, 24 Temmuz 1908’de yasa ile güvence altına alındığını dile getiren Aslan, “Bu tarihte gazeteler, ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve gazeteleri sansür etmek ağır suç sayılmıştır. Bununla birlikte ahlaki değerlerin ön plana alındığı, erdemli bir haber anlayışı için de basına ve gazetecilere önemli görevler yüklenmiştir. Doğru ve tarafsız habercilik yaparken ve kamu yararını getirirken, mesleki ilkeler ve etiğini gözetmeliyiz! Kişilik haklarına, özel yaşama, gizlilik kuralına saygı gösterilmeli! Özgür basın; kişi, kurum ve kuruluşları hedef alarak yalan yanlış bilgilerle yıpratmak olmadığını bilerek bu kutsal mesleği en iyi şekilde ifa etmeye çalışan çok değerli meslektaşlarımın Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, afiyet içinde milletimize daha uzun yıllar hizmet etmelerini dilerim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.