banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Askerde Dayak Emrah’ı Delirtti
Kıbrıs'ta askerliğini yaparken askeri disiplin koğuşuna atılan (disko) ve burada gördüğü işkence yüzünden hayatını kaybeden Uğur Kantar ve Tekirdağ Zırhlı Tugayında işkence gören G.H'nin haberleri tazeliğini korurken, benzer bir olayın Foça'da da yaşandığı ortaya çıktı.

Komi olarak hayata atılan 20 yaşındaki Emrah Başdağ'ın askerlik serüveni, Jandarma komando olarak vatani görevini yaptığı İzmir Foça'daki birliğinde yediği dayak ve gördüğü işkence nedeniyle GATA'da son buldu.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Ümraniye Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan baba Muzaffer Başdağ davulla zurnayla askere gönderdikleri oğullarının hastanede olduğunu ve aklının sürekli gelip gittiğini öğrendiklerini ifade ederek sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi. Baba Oğlunun yediği dayak ve gördüğü işkence üzerine hastanelik olduğunu belirten Muzzaffer Başdağ, şunları söyledi:

"Oğlum sivil hayatta komilik yapardı. Aynı zamanda da boksla uğraşırdı. Sessiz kendi halinde bir çocuktu, zamanı geldiğinde bizde oğlumuza asker ocağına teslim ettik. Emrah eğitim sırasında ayağı çıkmış. Oğlum ayağının çıktığına kimse inanmamış. Emrah'ın üst devresi olan ve adının Süleyman olduğunu öğrendiğim çavuş 'sen yalan söylüyorsun senin bir şeyin yok' diyerek oğlumu dövmeye başlamış. Daha sonrada Emrah'ı üç gün boyunca tuvalete kapatarak aç susuz bırakmış. Daha sonra Ersin adındaki uzman çavuş da öldüresiye dövmüş. Oğlumun aklı gelip gidiyor. Bizleri bazen tanıyor bazen tanımıyor."

ÜNİFORMALI GÖRÜNCE SAKLANIYOR

Oğlunun feci şekilde yediği dayaktan sonra gördüğü işkence sonrası hastaneye sevk edildiğini oradan da Haydarpaşa GATA'ya getirildiğini belirten baba Muzaffer Başdağ "Oğlumun psikolojisi çok bozuk, olanları bitenleri karma karışık da olsa anlatmaya çalışıyor bizlere. Sırtlarında kollarında darp izleri vardı. Asker üniformalı birini gördüğünde bizle olan konuşmasını hemen kesiyor ve saklanmaya çalışıyor. Oğluma ne yaptılar böyle bilmiyorum ama bunun arkasını bırakmayacağım" dedi. Olayla ilgili olarak Mazlumder Cuma günü Haydarpaşa GATA'nın önünde bir basın açıklaması yapacağını belirtti. (Yeni Şafak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.