banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Arkadaşları Okulda Onlar Tarlada VİDEO

Şanlıurfa’da Okullar açıldı. Milyonlarca öğrenci okulun yolunu tutarken tarım işçilerinin çocukları okul yerine yine pamuk tarlasına gitmek zorunda kaldı.
Bazı öğrenciler’de okul yerine çobanlık yapmaya başladı. Arkadaşları önlüklerini giyip, çantalarını sırtlayıp okula giderken onlar gün boyu sıcağın altında minik elleriyle pamuk toplayarak ailelerinin bütçesine yardımcı oluyor. Şanlıurfa mevsimlik işçilerin okul çağındaki çocukları ailelerine maddi destek sağlamak için okula gitmek yerine pamuk tarlasında çalışmak zorunda kalıyor. Bazı çocuklar, da çobanlık yapıyorŞanlıurfa’da mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin okul çağına gelmiş çocuklarının sorunları bir türlü çözülemiyor. Yaşları henüz 9-10-11 olsa da onlar yevmiye 25 liradan pamuk toplayarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Şanlıurfa' merkeze bağlı sağlık köyü ilköğretim okulu 5 sınıfına giden Abdulhakim  Anaz  “arkadaşlarım okula gitti ben çobanlık yapmak zorunda kaldım koyunları otlatarak çobanlık yapıyorum okula  gitmek istiyorum ama koyunlara bakan yok okuyup doktor olmak istiyorum çobanlık yapmak istemiyorum diye konuştu”  3 sınıf öğrencisi  Mehmet Aslan, da  okula gitmeyerek  inek çobanlığı yapıyor  sabah bir çok köy okulunda anons yapılarak okula gelmeyen öğrencinin maaşı kesilerek sürekli anons ediliyor,  anonslarda çocuğunu okula göndermeyen velilere maşlarının kesileceği ve ceza varılacağı duyurusunu yapılıyor.
Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.