banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Aracın çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Kızıltepe ilçesi Turgut Özal Mahallesindeki Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mehtap Çiftçi (15), dün okul çıkışında şehir içi minibüsü ile eve gitmek için Mardin-Kızıltepe karayoluna çıktığı sırada plakası belirlenmeyen bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Çiftçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Çiftçi’nin cenazesi Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe (Sellağé) Mahallesinde (köyünde) gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman,  Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, ilçe Müftüsü Masum Taşçı, şube müdürleri ve bazı okul müdürleri, akrabalı ve köylüler katıldı.

Hayatını kaybeden imam hatip öğrencisi Mehtap Çiftçi, Kızıltepe’de yaşanan “servis” ihalesi sıkıntısından dolayı şehir içi ile okula gidip geliyordu.

Bu duruma tepki gösteren Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi Aile Birliği Başkanı Murat Bilek, “Eğitim-Öğretim yılının başlamasında bu yana yaklaşık 2 ay geçti. Kızıltepe’de 162 köy ve mezradan taşımalı eğitim sistemi ile okullara taşınan öğrenciler, servis ihalesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı birçok öğrenci eğitimlerinden mahrum kalıyor. Maddi imkanı olanlar özel arabalarıyla çocuklarını götürüyor imkanları olmayanlar ise şehir içi ile götürüyor bazı öğrenciler ise hiç imkanı olmadığı için eğitimden mahrum kalıyorlar. Mehtapta bu öğrencilerimizden biriydi. Servis olmadığı için dün şehir içi ile okuldan eve giderken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu kaybettiğimiz canın hesabı parayla hesaplanabilir mi? Bunun hesabını kim verecek servis sıkıntı olmasaydı belki bugün öğrencimizi kaybetmeyecektik. Bunun sorumluları kim ise Allah’a havale ediyoruz.” diyerek tepki gösterdiler.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.