banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Ankara'da Şanlıurfalılar piknikte buluştu

 

Kurulduğu günden bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştiren Şanlıurfa Platformu, faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi; ŞANLIURFA PLATFORMU 1. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ.

Ankara Esenboğa köyünde gerçekleştirilen etkinliğe büyük katılım oldu. Bahar Şenliği’nde bir konuşma yapan Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı, “Şanlıurfa Platformu’nun amaçlarından biri de Ankara’daki Şanlıurfalıların tanışmalarını, görüşmelerini, kaynaşmalarını, acı ve tatlı günlerinde üzüntü ve sevinçlerini paylaşmak suretiyle dostluk ve hemşerilik bilincini kuvvetlendirmelerini sağlamaktır. Bu amacımızı gerçekleştirmek için bir etkinlik daha yapmak istedik ve adını da koyduk; ŞANLIURFA PLATFORMU 1. GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ.

Bu seneden itibaren her yıl mayıs ayında bu faaliyetimizi gerçekleştireceğiz. Bugün beklediğimizden fazla katılım oldu. Katılımlarından dolayı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Umarım bu etkinliğe katılım her yıl daha da artacaktır” dedi.

Urfalılar Bahar Şenliğinde çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler.

Şanlıurfa Platformu tarafından misafirlere döner, pilav, salata, ayran ve tatlı ikram edildi. Yemekten sonra semaverde yapılan çay keyfiyle Urfalıların bir kısmı koyu sohbete dalarken, bir kısmı bahçeyle uğraştı bir kısmı da futbol oynadı.

BAKAN ÇELİK MESAJ GÖNDERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk Çelik, Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı’ya gönderdiği mesajda; “Bahar Şenliği davetiniz için teşekkür ederim. Yoğun programım nedeniyle katılamayacağımı üzüntüyle belirtir, düzenlenen programın neşeli geçmesini diler, şahsınızda tüm katılımcılara selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Şanlıurfa Platformu 1. Geleneksel Bahar Şenliğine Katılan Şanlıurfalılar, Şanlıurfa Platformunun düzenlediği bu etkinlikten çok memnun olduklarını, uzun zamandan beri görmedikleri arkadaşlarını gördüklerini, Ankara’da yaşayan tanımadıkları Urfalılarla tanıştıklarını, Şanlıurfa Platformunun faaliyetlerini yakından takip ettiklerini, çok başarılı bulduklarını, diğer STK’ların bugüne kadar böyle etkinlikler yaptıklarını görmediklerini ifade ettiler.

Güzel bir havada geç saatlere kadar süren Şanlıurfa Platformu  1. Geleneksel Bahar Şenliği, Habip Çadırcı’nın misafirleri yolcu etmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.