banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Ankara Patlamasında kullanılan araç Şanlıurfa'da çalınmış

 Dün akşam saatlerinde Ankara'yı kana bulayan bomba yüklü aracı Şanlıurfa'da çalındığı iddia edildi. Ankara’da durakta bekleyen vatandaşları hedef alan terör saldırısında kullanılan aracın 10 Ocak’ta Şanlıurfa’dan çalındığı iddia edildi.

Emniyet birimlerinin, yaşlı bir kadına ait olan İstanbul plakalı 95 model BMW otomobilin, çalındığı gün Diyarbakır’a götürüldüğünü tespit ettiği ileri sürüldü. Aracın 26 Şubat’ta Ankara’ya getirildiği iddia edildi.

6 ARAÇ G.DOĞU’DA ARANIYORDU

Ankara polisi, bundan 2 hafta önce, 27 Şubat Pazar günü alarma geçmiş ve Kızılay bölgesinde bombalı araç aramıştı. Öte yandan istihbarat birimleri Sur, İdil ve Nusaybin’de hayal kırıklığı yaşayan PKK terör örgütü üst düzey yöneticilerinin Nevruz öncesinde eylem kararı aldığını belirlemişti. Son haftalarda PKK’nın bomba yüklü 6 araç ile saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı ilgili birimlere gönderilmiş ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde bu araçlar aranmaya başlanmıştı. Bu araçlar özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde aranıyordu.

ÖN HAZIRLIKLAR IRAK VE SURİYE'DE YAPILDI

PKK’nın bomba yüklü araçların ön hazırlıklarını Irak ve Suriye’de yaptığı, ardından Türkiye’ye gönderdiği belirtiliyor. Araçların içerisinde oluşturulan ceplere tesir gücü yüksek C-4 tipi plastik patlayıcılar yerleştirildiğinde, bunun sınırlardaki x-ray sistemlerinde fark edilmesi de mümkün olmuyor.
Neşet Dişkaya - Haberturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.