banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ankara Kuşu Gelecek Partisi'nden çıktı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilerek sosyal medyada dolaşıma sokulan içeriklerle ilgili soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde aralarında FETÖ firarisi Cevheri Güven ve Ethem Gürbaş'ın da olduğu 19 şüpheli tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik farklı zamanlarda düzenlenen operasyonlarla tespit edilen 19 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden Ozan Özgür D. tutuklanırken Veli K. için ise konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol hükmü uygulandı. Diğer 12 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Emniyet güçleri soruşturma kapsamında, Twitter'da "Ankara Kuşu" olarak bilinen Oktay Yaşar’ın yakalanması için çalışma başlattı. Yaşar'ın yakalanmasına yönelik çok sayıda adrese operasyon düzenlendi.

KUŞ GELECEK PARTİSİNDEN ÇIKTI

Emniyet güçlerinin dört günlük çalışmaları sonucunda Oktay Yaşar, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Seymen'in hukuk ofisinde yakalandı. Bu kapsamda Yaşar'ın Hasan Seymen'in hukuk ofisinde yakalanması soruşturma dosyasına girdi.

AÇIKLAMA YAPTI

Hasan Seymen haberin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Seymen açıklamasında, “@ankara_kusu isimli hesabın kullanıcısı müvekkilim Oktay Yaşar, son attığı mesajlarda bu hafta içinde ifade vereceğini duyurmuştu. Bugün ifade vermeye gitmek için ofisimden Ankara KOM şube memurlarına teslim edilmiştir. Suçsuzluğuna inanıyoruz. Türk yargısına güveniyoruz” ifadelerini kullandı. 

HASAN SEYMEN KİMDİR?

2013 yılından 2019 yılına kadar Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Seymen, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı. İYİ Parti'den 27. Dönem Ankara Milletvekili adayı oldu. 2011 yılında Cumhuriyetin Çerkeslere asimilasyon uyguladığı yönünde görüşlere yer verdiği videosunun partide büyük tepkiyle karşılanması sebebiyle istifa ederek Gelecek Partisi'ne geçti. 

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Başkan Yardımcısı görevlerini üstlenen Seymen, parti lideri Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olarak da partide yer alıyor.


KAYNAK: ODATV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.