banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Ana muhalefetin Görevini HÜDA PAR Yapıyor

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde her gün vatandaşın içerisinde olup sorunlarıyla bire bir ilgilenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki heyet, Evren sanayi sitesindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki heyete yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, sanayi sitesinde park alanlarının yetersiz olması nedeniyle zaman zaman kazaların yaşandığını, meydana gelen kazaların zararlarını kendileri ödemek zorunda kaldıklarını, çevre yolunun bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ziyaret sonra basın açıklaması yapan Erat, ziyaret esnasında tespit ettikleri sorunlara değindikten sonra, Siyasilerin sadece seçim zamanı vatandaşları ziyaret edip, söz ve vaatlerde bulunup, sözünü yerine getirmemelerinin doğru olmadığını belirtti.


"Park yerlerinin az olmasından dolayı, esnaf iş yapamaz hale gelmiştir"

Sanayi sitesi esnafını tek tek ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini belirten Erat, "Bugünkü ziyaret durağımız, Evren sanayi sitesiydi. Sanayi sitesinin esnafını tek tek ziyaret ederek, onların sorun ve sıkıntılarını işyerlerinde dinledik. Sanayi içerisindeki esnaflar karışık ve düzensiz bir şekilde, gelişigüzel bir halde. Tır, kamyon, oto tamircileri ve hurdacılar hepsi bir arada bulunuyor. Bu da çok ciddi bir trafik yoğunluğuna sebebiyet veriyor. Araçların park yerlerinin az olması ve trafik sıkışıklığından dolayı, esnaf iş yapamaz hale gelmiştir. Bir esnafımız, 3 tane büyük aracın, manevra yaparken küçük bir otomobile çarptığını ve hasarın karşılığını kendisinin ödediğini ifade etti. Park yerlerinin az olması, esnafımıza ciddi mağduriyetler yaşatıyor. Sanayi esnafımız, kamyon ve tır gibi büyük araçlar için ayrı bir yer veya sanayinin tahsis edilmesi gerektiğini belirttiler.  Aynı zamanda yeni park alanlarının ve geniş manevra alanlarının yapılması gerektiğini ifade ettiler. Eğer bu imkânlar sağlanırsa, esnafımız orada daha rahat bir şekilde, sağlıklı bir ortamda işlerini yapabilirler." şeklinde konuştu.

"İş dönüşü çok ciddi trafik sorunları meydana geliyor"

İvedi bir şekilde çevre yolunun bir an önce bitirilmesi ve faaliyete girmesi gerektiğine vurgu yapan Erat, "Evren Sanayi sitesi ile Karaköprü arasındaki çevre yolu yapım aşamasındadır. Bu durum birkaç senedir yarım bir proje olarak devam etmektedir. Sanayi sitesinin yaklaşık 3 bine yakın esnafı var. Bu esnaflarımız, işten eve dönerken, İpekyolu’nu kullanmak zorunda kalıyorlar. Özellikle akşamları, iş dönüşü, çok ciddi trafik sorunları meydana geliyor. Bu durum çoğu zaman zincirleme kazalara neden oluyor. Galericiler sitesi de o tarafa tanışacak. Bine yakın esnaf da onlar olsa, yaklaşık 4 bine yakın esnaf olacak. Böyle bir durumda, akşam iş dönüşlerinde trafik sorunlarının meydana gelmesi yüksek bir ihtimaldir. Bu nedenle, çok ivedi bir şekilde, çevre yolunun bir an önce bitirilip, faaliyete girmesi gerekiyor. Aksi takdirde, vatandaşlarımız ciddi mağduriyetlerle karşı karşıya kalacaklardır." dedi.

"Dürüst siyaset anlayışımızın gereği olarak, ziyaretlerimize devam edeceğiz"

Siyasilerin sadece seçim zamanları vatandaşları ziyaret etmelerinin, dürüst ve ilkeli siyaset anlayışına yakışmadığına dikkat çeken Erat, "Özellikle seçim dönemlerinde, milletvekili adayları, belediye başkan adaylarının, gelip söz ve vaatlerde bulunduklarını ve seçim sonrası hiçbirinin esnafa uğramadığını, esnafımız dile getirdi. Siyasetçiler olarak, bu durum bizleri de çok üzdü. Bu dürüst ve ilkeli bir siyaset anlayışına yakışmayan bir durumdur. Şu anda, siyaset ile vatandaşlar arasındaki ilişki, ciddi anlamda zedelenmiş durumda. Vatandaşlarımız, siyasetçilere güvenemez hale gelmiş. Bunun temel sebebi, söz verip, vaatlerde bulunup, sözünü ve vaadini yerine getirmemektir. Halkımız, haklı bir şekilde siyasileri suçluyor ve güvenmiyor. Siyasiler, yapamayacağı bir şeyin sözünü vermemesi gerekiyor. Söz veriyorsa da, sözünü yerine getirmesi gerekiyor. Eğer sözünü yerine getirmesinin önünde engeller varsa, bunun gerekçelerini ortaya koymaları gerekiyor. Vatandaşlarımızda, 'siyasiler bizi kandırıyor' şeklinde bir algı oluşmuş durumda. Ziyaret ettiğimiz yerlerde, vatandaşlarımız bunları dile getiriyorlar. Bizler, ilkeli ve dürüst siyaset anlayışımızın gereği olarak, ziyaretlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit edip, hem yetkililer ile hem de değerli basın mensupları ile paylaşıyoruz. Sorunlarımızın çözümü için, bir arayış içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.