banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Akziyaret Grup İçme Suyu Projesi devam ediyor

Şanlıurfa’nın alt yapı sorununa kalıcı çözümler üretmek için girişimlerde bulunarak gerek Kuveyt Kalkınma Ajansından gerek ise Japon Kalkınma Ajanslarından kaynak bulan Başkan Nihat Çiftçi, Başlatmış olduğu gurup içme suyu projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Şehir merkezi ve ilçelerde alt yapıya yönelik bir çok çalışma başlatarak vatandaşların taleplerini bir bir karşılayan Büyükşehir ŞUSKİ ekipleri, planlı ve programlı bir şekilde çalışıyor.

Bu kapsamda kırsal mahallelerin içme suyuna yönelik projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Harran kırsal mahallerinde içme suyu olmayan 30 mahallede başlatan uygulamanın ardından Siverek’te 16 mahalleyi kapsayan Gedik içme suyu ve son olarak da Karaköprü ilçesinde 61 mahalleyi kapsayan Akziyaret gurup içme suyu projesini sürdürüyor.

155 KM’LİK UZUNLUĞA SAHİP 

155 km’lik uzunluğa sahip ‘Akziyaret Grup İçme Suyu Projesi’ yüksek kaliteli malzemeden oluşan alt yapı çalışmasıyla enerji tüketimi olmaksızın temiz içme suyu temini sağlamış olacak.

Geçtiğimiz aylarda projenin uygulandığı ve çalışmaların başladığı alanda inceleme yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Su hayattır, su gelecektir suyun kıymetini bileceğiz, su kaynağını içme suları anlamında doğru değerlendiriyoruz ve projelendirip sahada uyguluyoruz” dedi.

MUHTARLAR BÜYÜKŞEHİR’İN PROJESİNDEN MEMNUN

61 Kırsal mahalleyi kapsayacak Akziyaret grup içme suyu projesinin çalışmalarından oldukça memnun olan bölge muhtarları, uzun yıllardır içme suyu sorunu yaşadıklarını ve  bu projenin bitmesiyle temiz, sağlıklı içme suyuna kavuşacaklarını dile getirerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ettiler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.