banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Akçakale'de Başak ve Ural aileleri barıştı VİDEO

Akçakale'de 3 ay önce AK Parti Akçakale İlçe başkanı olan Hikmet Başak'ın oğlu Mehmet Fatih Başak, Ural ailesi fertlerince av tüfeğiyle öldürülmüştü.

Ural ailesinden olaya karışan 1 kişinin tutuklandığı olay sonrası Ural ve Başak ailesi mensupları arasında husumet başladı. Husumetin kan davasına dönüşmemesi için AK Parti eski milletvekillerinden Faruk Bayrak ile bölgenin ileri gelenleri Ural ve Başak aileleri arasında görüşmelere başladı. Uzun görüşmeleri ardından tarafların ikna olması üzerine bugün Akçakale'de barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, bürokratlar ile Ural ve Başak ailesine mensup yaklaşık 1000 kişi katıldı. Düzenlenen barış törenine katılan husumetli aileler oluşan uzun kuyrukta birbiriyle tokalaştı. Kuran okunması ve dualar edilmesi ardından 2 aileyi temsilen İsmail Ural ile Ali Başak tokalaşarak kan davasını sonlandırdıklarını ilan etti.

 

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kan davalarının sona ermesi için herkese görevler düştüğünü belirterek, şöyle dedi; “Kan davalarını bu topraklardan hep birlikte el birliğiyle silip kaldıracağız. Gençlerimizin geleceğini kurtarmak, onları toprağa vermemek adına bu yanlıştan halkımızı kurtarma kararlılığındayız” dedi.

Konuşmaların ardından her iki aile mensupları birlikte yemek yediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.