banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

Akçakale'de kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalılar Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Akçakale ilçesinde “Vahdet Ve Kardeşlik" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalılar Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından Akçakale ilçesinde “Vahdet Ve Kardeşlik" temalı etkinlik düzenlendi. Etkinlik, Murat Geçvan’ ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Akçakale İlçe Koordinatörü Halil Kurtboğan, açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasının ardından mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam eden program, Araştırmacı-Yazar İsmail Çevik’in konuşması ile devam etti.

Allah’ın bizden razı olması için Hz. Muhammed’e uymamız gerektiğini söyleyen Çevik, “ Hz. Muhammed, evimize geldiği zaman kadınlarımız kendilerini ne hale koyacak, geçlerimiz kendilerini ne hale koyacak, babalarımız kendilerini ne hale koyacak annelerimiz kendilerini ne hale koyacak? Kızlarımız hemen koşup başlarını örtecekler. Namaz vakti geldiğinde ne yapacaklar? Hemen güzel bir abdest alıp seccadeye koşacaklar. Allah’ın bizi sakındırdığı Yahudi ve Hristiyan ahlakını bize empoze eden filmler veya diziler açıksa hemen kapatacaklar. İşte bu şekilde HZ. Muhammedi kendi evlerimize gerçekten gelmiş gibi misafir edeceğiz. Eğer Allah’ın bizden razı olmasını istiyorsak Hz. Muhammed’e uymamız gerekiyor.” dedi.

Cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kızları İslam’ın kurtardığına vurgu yapan Çevik, İslam’ın; emniyet, huzur, kardeşlik ve vahdet olduğunu söyledi.

İnzar İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam eden program, İsmail Aydoğdu’nun yaptığı dua ile son buldu. (Hüseyin Yetmiş- Mehmet Demir-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.