banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

AK Parti Kamuda Başörtüsünü Yasakladı!

Geçtiğimiz aylarda ülkemizdeki bazı sendika ve sivil toplum kuruluşların öncülüğünde kamuda başörtüsünün serbest olması için imza kampanyası yapıldı. 10 milyon imzanın toplandığı bu kampanya sonrasında AK Parti Hükümetinin İç işleri Bakanının yayınladığı yasakçı genelgesi kamuoyunda geniş yankı buldu.

 

İçişleri Bakanlığı, Valiliklere gönderdiği yaz dönemi ile ilgili kılık kıyafet genelgesinde “Bayan personelin başı tamamen açık olacak” diyerek, başörtüsü meselesindeki yasakçı zihniyetini tekrar günyüzüne çıkardığını söyleyen İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu İNHAP; "Her türlü meselede muktedir olduğunu dile getiren Hükümet, mesele başörtüsü olunca adeta Müslüman halk ile dalga geçercesine sessizliğe bürünüyor. Müslüman halk olarak, bunu kabul edilemez olarak görüyoruz" dedi.


konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan İNHAP; "Hükümetin “Dindar Nesil Projesi” ile kastettiği plan bu muydu? Başını örtemeyen bir bayan düşünün, nasıl olacak da dindar bir nesil yetiştirecek. Kendi annesinin müslümanca yaşamına izin vermeyen bir hükümetin yönetiminde yaşayan gençler, nasıl olur da dindar olarak yetişirler. Bu büyük bir çelişkidir. Müslüman halk olarak, Hükümetin “Dindar Nesil” söylemini samimi bulmuyoruz. Bu söylemlerin amacı, ancak ve ancak oy avcılığıdır.
Geçtiğimiz aylarda ülkemizdeki bazı sendika ve sivil toplum kuruluşların öncülüğünde kamuda başörtüsünün serbest olması için imza kampanyası yapıldı. 10 milyon imzanın toplandığı bu kampanya sonrasında hükümet kanadından herhangi bir girişimde bulunulduğuna şahit olmadık.
Bu Hükümet, ilk olarak seçim meydanlarına çıkınca Müslüman halka, başörtüsü meselesini çözüme kavuşturacağına dair söz vermişti. Bu halk da kanayan bir yara olan başörtüsünün çözümü için Hükümet’e tam destek verdi ve bu Hükümet tek başına iktidar oldu. Şimdi net olarak anlaşılıyor ki; Bu hükümet sadece oy toplamak için Müslüman halka tutmayacağı bir sözü vermiştir. Gelişmeler gösteriyor ki, Hükümet başörtüsü sözünü unutmuş ve asla da hatırlamak istemiyor. Bizler de buradan Hükümet’e sesleniyoruz: Bu Müslüman halka verdiğin sözü hatırla ve gereği neyse onu yap. Eğer verdiğin bu sözü tutmaz isen, şunu da unutmamalısın ki; Başörtüsü ile iktidar oldun ve yine başörtüsü ile iktidardan olursun. Bir avuç insanı memnun etmek için, bu Müslüman halka çektirdiğine değer mi?  Unutulmamalıdır ki; Allah(c.c)’ın emri her şeyden öncedir ve her şeyin üstündedir.
İçişleri Bakanlığının gönderdiği bu genelgeyi doğru bulmuyoruz. Bu genelgeden dolayı halktan özür dilemesini ve o genelgeyi geri çekip gerekli düzeltmeleri yapmasını tavsiye ediyoruz" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.