banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

AHMET YESEVİ’DEKİ ALT YAPI ÇALIŞMALARI YPILIYOR

 Bölgede 20 kamyonla çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Fevzi Demirkol, kış gelmeden Ahmet Yesevi’de yol sorunu kalmayacağını söyledi.

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki çalışmalarını merkez ve kırsal mahallelerde sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki 7 sokakta yağmur suyu drenaj çalışması ve üst yapı çalışmaları başlattı. Bölgede çok sayıda araçla çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan ve birim müdürleriyle birlikte ziyaret etti. Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Ömer Çiçek’in de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Demirkol, işçilerle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ve kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını anlatan Başkan Demirkol, Cavsak Deresi’nin geçiş köprülerini de dolgu malzemeleriyle doldurduklarını ve seviyenin geçişe uygun hale getirildiğini söyledi. Başkan Demirkol, bölgede çok sayıda iş makinesiyle çalıştıklarını da vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Ahmet Yesevi Mahallemizde muhtarımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde gördük. Çalıştığımız 7 sokakla birlikte Ahmet Yesevi Mahallesi’nin alt yapı çalışmaları bitmiş durumdadır. Bu çalışmalarda yağmur suyu drenajları da dahil olmak üzere alt yapı noktasında yapılabilecek her şey yapılmıştır. Su ve kanalizasyon şebekesi çekilmiştir. Burada Cavsak Deresi’nin olduğu bölgede yapılan köprüden dolayı 1 metre ile 1 metre 80 santim arasında dolgu yaparak bu geçişleri yaptık. Çok sayıda kamyonla çalışıyoruz. Şuanda 20 kamyonla birlikte bölgedeki çalışmaları tamamlıyoruz. Şuan itibariyle bu 7 sokağın bitimiyle Ahmet Yesevi Mahallesi’nin alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacaktır.”

“KIŞ OLMADAN YOLLAR TAMAMLANACAK”

Üst yapı çalışmalarının bazı bölgelerde parke ve bazı bölgelerde de asfalt olacağını belirten Başkan Fevzi Demirkol, “Ayrıca zemin oturduktan ve yapılaşma belirli düzeye geldikten sonra üt yapı çalışmalarında bazı bölgelerde kilitli parke bazı bölgeler de ise asfalt başlayacaktır, devam edecektir. Şuanda Ahmet Yesevi Mahallemizde 52 bin metrekare kilitli beton parke döşemiş bulunuyoruz” dedi.

Kış olmadan yol meselesinin çözüleceğinin altını çizen Demirkol, “Ahmet Yesevi Mahallemizin inşallah kış olmadan önce yol meselesi bitmiş olacaktır. Ayrıca, bu bölgede doğalgaz çalışmaları da devam ediyor. Vatandaşlarımız çok yakın zamanda doğalgazı da kullanacaktır” ifadelerini kullandı.

“HER BÖLGEDE EŞİT ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmaya başladıkları bölgelerde eşit şekilde ilerlediklerini de söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, “Her zaman olduğu gibi bölgeye girdiğimi zaman sokak atlayarak, cadde atlayarak veya her hangi bir bölgeyi ihmal ederek değil, adalet anlayışımız gereği tüm mahalleyi, tüm sokağı ve tüm sokağı aynı anda çalışıp bitiyoruz” şeklinde konuştu. 

MUHTAR ÇİÇEK: BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Fevzi Demirkol’a ziyaretinde eşlik eden Mahalle Muhtarı Ömer Çiçek ise hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Sayın başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz. Hızlı bir şekilde çalışmalara girdiler. Mahallemize yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Şimdi mahallemizin alt yapı çalışmaları, yağmur suyu drenajları yapıldı. Üst yapımızı da şimdi oturduktan sonra yapılacak. Sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Başkan Demirkol, daha sonra bölgede sürdürülen kaldırım çalışmalarını da inceledikten sonra mahalleden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.