banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Ağrılılar havayolu ağının genişletilmesini istiyor

25 Eylül'de yapılması düşünülen Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'ndan Sabiha Gökçe Havalimanı uçuşları bilinmeyen bir sebepten dolayı iptal edildi.

24 bin 500 metrekare alana sahip olan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, sefer sayısının artması ile yılda 3 milyon yolcu ağırlayabilecek durumda. Ağrılılar için büyük kolaylıklar sağlayacak sefer sayısının arttırılmasının, uçuşların maliyetini de ciddi manada düşürmesi bekleniyor.

Ulaştırma Çalışanları Memur-Sendikası Ağrı Şube Başkanı Kerem Acar, Ağrılıların havalimanı tesisine sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak yetkililerin de uçuşların artması için girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

Acar, "Bir ilin kalkınmışlığını, kültürel dokusunu ve gelişmişliğini ulaşım ağının zenginliği belirler. Ağrı ulaşım ağını ne kadar geliştirirse dış dünya ile bağlantıyı iyi kurup geleceğe daha iyi bakacağına inanıyorum. Bu kapsamda Ağrı Havalimanının dan başka havalimanlarına uçuşların yapılması iyi olur. Bu kapsamda 25 Eylül'de Sabiha Gökçe Havalimanına uçuş seferleri başlayacaktı ama seferler iptal oldu. Biletler bile satışa çıkmıştı ama olmadı. Eğer olsaydı günlük sefer sayısı 3'e çıkacaktı. Uçuş yolları tamamen arz talep üzerine kurulur. Ağrı'ya büyük bir yatırım ile güzel bir tesis yapıldı. Halkın da bu tesise sahip çıkması gerekiyor. İleriye dönük talepler olursa, çeşitli şirketlerin Ağrı'ya geleceğine inanıyorum. Bu noktada Ağrı’daki sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine büyük iş düşüyor." dedi.

Kerem Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağrılıları yapılan bu güzel tesise sahip çıkmaya davet ediyorum. Maalesef son 12-13 yıl içinde Türkiye'nin gelişmişliğinden yeterince pay alamadık. Bu payın küçük bir yansıması aslında bu havalimanı. Devlet büyüklerinin teşviki ile havayolu şirketlerini Ağrı'ya bekliyoruz. Özellikle Ağrı çok göç veren bir il. Ege'de ve Akdeniz'e günlük birer uçuş seferlerinin yapılması elzem. İstanbul seferlerinin ikiye çıkarılması gerekiyor Sabiha Gökçe Havalimanı dahil olmak üzere."

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi M. Salih Uçak da, uçak seferlerinin yoğun olmaması nedeni ile Ağrı'nın ilçelerinde bulunan vatandaşların başka illerde bilet kestiklerini belirterek, "7 Haziran seçimlerinde siyasilerimiz ve bizler Sabiha Gökçe Havalimanı seferlerinin başlaması için gerekli girişimlerde bulunduk. Eylül ayının 25'inde seferler başlayacaktı. Sistemde de açıldı. Daha sonraki süreçte Sabiha Gökçe Havalimanı seferleri kaldırıldı. Daha önceki taleplerimizde seferlerin açılması için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Anadolu Jet firması ile görüştük. İstanbul, Kocaeli, İzmit'te Ağrılıların yoğun olması sebebi ile Sabiha Gökçe seferlerine ihtiyaç olduğunu belirttik. Firma genel müdürü de bunu kabul etti. Ama seferler gerçekleşmedi." ifadelerini kullandı.

Uçak, "Doğubayazıtlı vatandaşlarımızın yüzde 60'ı Iğdır'dan havalanan uçaklarda bilet kesip istedikleri yere gidiyorlar. Patnoslu vatandaşlarımızın da yüzde 70'i Van'dan bilet kesip uçmakta. Özellikle özel firmaları tercih ediyorlar. Ağrı’dan sefer yapan firmaların fiyatlarının yüksek olması nedeni ile halk böyle bir tercihte bulunuyor. Yolcularımızın haklı olduğunu düşünüyorum. Ağrı'dan aktarmalı olarak İstanbul seferi yapılıyor ve 400-450 TL’e mal oluyor. Ama direk uçuşlarda 100-130 TL oluyor. Bu nedenle çevre illerde uçuşlar çok ucuz. Buradan da uçuşların ucuzlaması ve direk seferlerin olması gerekiyor." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.