banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Ağrı Valisi gazetecilerle bir araya geldi

İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'nde Ağrı Valisi tarafından verilen yemeğe, Ağrı'daki basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı.

Vali Işın, burada yaptığı konuşmada, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, halkın özgür haber alma hakkına sahip olmasını istediklerini söyledi.

Gazeteciliğin kutsal bir meslek ve sorumluluğunun çok fazla olduğunu ifade eden Vali Işın, " Taraflı ya da yanlı bir haber yapmak, birilerinin özel hayatını deşifre etmek ya da insanların haysiyet ve şerefine dokunmak yanlıştır. Bunlar da maalesef zaman zaman bizim ulusal basınımızda görülen hadiselerdir." dedi.

Gazetecilerin menfaat doğrultusunda hareket etmemesi gerektiğini ifade eden Vali Işın, "Basının olmadığı yerde karanlık işler döner. Zaten kapalı toplumlarda basın da olmaz. Bu açıdan gerek insan hakları ve gerekse temel hak ve hürriyetler açısından basının varlığı önemlidir. Toplum ne kadar çok bilinçlenirse medya açısından da hesap verilebilirlik sağlanırsa o zaman herkes kendisine çeki düzen verir. Bir balans ayarı herkes için lazımdır.   Bu manada herkes basın, devlet ve Sivil Toplum Kuruluşları sahip oldukları yetki ve görevleri toplumun, kamu yararı  adına kullanırlarsa zaten problem meydana gelmez. Yeter ki adil ve tarafsız bilgi akışı sağlanabilsin. Menfaate dayalı her ne olursa olsun, kim yaparsa yapsın yanlıştır. Görevlerin kamu yararına kullanılmasında çok büyük bir fayda vardır. Bu vesile ile basın gününüzü tebrik ediyorum. Sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin. Doğrulara ve olumlu eleştirilere her zaman açığız. Yeter ki insanların haysiyet ve şerefiyle oynanmasın, iftira atılmasın ve hakaret edilmesin. Bu tür şeyler sadece benim için değil, vatandaşlar için de geçerlidir." şeklinde konuştu.

Programın ardından Vali Musa Işın, gazetecilerle beraber toplu fotoğraf çekti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.