banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AGD Şanlıurfa'da mazlumlar için gıyabi namaz kıldı

Dergah cami önünde Şanlıurfa Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına, dernek üyeleri ve Şanlıurfa’da, faaliyet gösteren STK temsilcileri ile bir çok vatandaş katıldı.


Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, dünyanın yangın yerine döndüğünü özelikle müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşının aktığını belirterek acıların son bulması için dua ettiklerini vurguladı.

Osmanlı Devleti’nin Irkçı Siyonist Emperyalistler tarafından ulus devletlere bölünmesinin ardından özelde Ortadoğu olmak üzere tüm insanlığın bir kaosa sürüklendiğini belirten Çelik, “Osmanlıyı yıkan zihniyet, onun yerine sınırları cetvellerle çizilen devletçikler kurmak suretiyle istedikleri zaman bu devletleri birbirleriyle çatıştırarak egemenliklerini sürdürmektedirler. Siyonist haçlı zihniyeti, ülkemizde hilafeti ilga etmek suretiyle Müslümanların bir araya gelmelerini de kendilerince ortadan kaldırmışlardır. Ülkemizde ders kitaplarına “1. Dünya Savaşında Arapları, Osmanlıyı arkadan vuran kalleşler olarak”, Arap bölgelerindeki Müslümanların, Osmanlıya düşman olmaları için de Osmanlıyı, ülkelerini işgal eden katiller olarak yansıttılar. Böylece Müslümanlar birbirlerine düşman algısıyla yetiştirdiler.” diye konuştu.

İslam düşmanlarının yüz yıllık projeleri hayata geçirmeye çalıştığını ifade eden Çelik, son günlerde sivil halka yönelik yaptığı eylemlerle gündeme gelen IŞİD’e de tepki gösterdi.

Yöneticiler Avrupa Birliğinin peşinden ayrılıp İslam Birliğini oluşturmalı

İslam dünyasında yaşanan zulümlere değinen Çelik, şöyle konuştu: “ İslam ümmetinin her yeri kan revan içindedir. Mısır, Tunus, Libya, Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Doğu Türkistan…66 yıldır Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümler devam ediyor. Mübarek Ramazan günlerinde işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamaları işkence ve öldürmeye kadar varmıştır. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmediği gibi namaz kılmalarını da engellemektedir. İşgalci Çin polisi “dur” ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece ve sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir.”

Müslümanların İslam dünyasındaki yöneticilerinin, Avrupa Birliği'nin peşinden ayrılıp İslam Birliği oluşturmaları gerektiğine dikkat çeken Çelik, “İslam devletleri, kendi Birleşmiş Milletlerini, Birleşmiş Ordularını kurmadan yeryüzünde rahata kavuşamazlar. Irkçılık ve mezhepçilik yapılarak bir yol alınamayacağı ortadır. Türkiye bölgede huzur ve barış istiyorsa mutlaka ama mutlaka İran, Irak, Suriye ve Mısır ile birlikte ABD, AB ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır. Öncelikle ABD ile stratejik ortaklıktan, AB’nin peşine takılmaktan ve İsrail ile birlikte hareket etmekten vazgeçilmelidir.” şeklinde konuştu.

 Yapılan basın açıklamasının ardından yeryüzündeki tüm mağdur ve mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kılınıp dualar edildi.

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaAGD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.